Medicul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara, trimis in judecata pentru luare de mita

Fostul director al Spitalului Municipal Timisoara, medicul Octavian Mazilu, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis pentru luare de mita.


”Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului M.O., aflat sub masura preventiva a controlului judiciar, sub aspectul savarsirii infractiunii continuate de luare de mita (26 acte materiale)”, se arata intr-un comunicat de presa de luni, 18 septembrie, al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Potrivit rechiztoriului, medicul a primit mita de 26 de ori intr-un interval de doar doua luni.

”In fapt, a fost retinut ca in perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, inculpatul, in calitate de medic primar chirurg in cadrul unei unitati spitalicesti din municipiul Timisoara, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in exercitarea atributiilor de serviciu si in legatura cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienti sau de la apartinatori ai acestora, aflati sub tratament sau supusi unor interventii chirurgicale, fara a fi indreptatit la primirea unor sume suplimentare de bani fata de cele decontate unitatii spitalicesti de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, a precizat sursa citata.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Tribunalului Timis.

Reamintim ca, in 31 mai 2022, medicul Octavian Mazilu, care in trecut a ocupat functia de manager al Spitalului Municipal Timisoara a fost retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita in forma continuata (26 de luari de mita) si dus in Arestul Politiei Timis.

Doctorul a fost audiat timp de 6 ore de catre procurori, dupa ce, in urma unui flagrant, a fost ridicat din cabinetul sau de la Spitalul Municipal Timisoara dupa ce a fost prins cand primea 300 de lei de la o pacienta pentru a o programa la o operatie.

”S-a retinut ca in perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, in calitate de medic primar chirurg la o unitate spitaliceasca din Timisoara, inculpatul ar fi primit, in exercitarea atributiilor de serviciu, de la mai multi pacienti sau apartinatori ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse intre 100 si 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. In data de 31.05.2022, in jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat in flagrant dupa ce, in exercitarea atributiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mita suma de 300 lei de la o pacienta internata in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale”, a transmis Parchetul de pe langa Tribunalul Timis. in data de 31 mai 2023.

Incepand din 1 iulie, Octavian Mazilu ocupa functia de director medical interimar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin, fiind numit pe aceasta functie pentru 6 luni. (V.E.)

Leave a Reply