Criminalul care a ucis cu sange rece doi batrani din Timisoara, trimis in judecata! Risca detentiune pe viata sau 25 de ani de inchisoare

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a finalizat cercetarile si l-a trimis in judecata, sub acuzatia de omor calificat si talharie calificata, pe barbatul care, la sfarsitul lunii iunie, a intrat in locuinta unor batrani situata intr-un imobil din Timisoara, chiar in apropierea Tribunalului Timis, si i-a ucis pe cei doi, luandu-le banii incasati de la locatari pentru intretinerea blocului.


Minda Alexandru Andrei, de 38 de ani, este originar din Voivodint, un sat de la periferia orasului Vraset, Serbia, o localitate aflata la 92 de kilometri de Timisoara. Acesta ar fi recunoscut imediat crimele si le-a spus politistilor ca i-a ucis pe batrani pentru ca a intrat in panica.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului M.A.A., sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat (savarsit pentru a inlesni sau ascunde savarsirea unei alte infractiuni si comis asupra a doua persoane) si de talharie calificata”, a transmis Parchetul de pa langa Tribunalul Timis, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presa.

”In data de 27.06.2023, in intervalul orar 22,19 – 22,48, inculpatul ar fi intrat in apartamentul victimelor – doi soti, situat in Timisoara, cu acceptul acestora, cu scopul obtinerii unei sume de bani cu titlul de imprumut, insa pe fondul refuzului si al starii sale psiho-fizice, determinata de consumul de droguri, ar fi lovit victimele pentru a putea sustrage sume de bani si bunuri din apartament, iar in contextul in care a constatat ca fusese initiat un apel video de pe telefonul victimelor si exista posibilitatea sa fie identificat, i-ar fi ucis pe cei doi soti un cutit luat din mobila de bucatarie din casa, dupa care prin folosirea cutitului in scop de amenintare, si-ar fi asigurat scaparea si fuga de la locul faptei, in prezenta unor martori, avand asupra sa suma de bani de aproximativ 1.300 lei, cele doua terminale mobile ale victimelor, cutitul si doua manusi din material textil, bunuri pe care le-ar fi luat din apartamentul victimelor”, a precizat sursa citata.

Barbatul a locuit in trecut in acelasi imobil in care traiau victimele si ar fi avut la ei o datorie de 2.000 de lei. Batrana, administrator al cladirii, a vrut sa il ajute si a pus bani de la ea pentru cheltuieli. Insa acesta a plecat intr-o noapte pe furis din apartament si nu s-a mai intors. Iar femeia a ramas cu paguba. Mai mult decat atat, individul se imprumutase de bani de la batrani in mai multe randuri, sume pe care nu le-a returnat niciodata. Acesta este si motivul pentru care femeia i-a deschis usa, pentru ca il cunostea.

Andrei Minda a recunoscut ca se drogase inainte sa intre in casa batranilor. Stia ca femeia era administratorul cladirii si cunostea data la care aceasta incasa banii de intretinere ai locatarilor. Cu acest gand a si intrat peste ei in casa.

Cei doi, in varsta de 75 si 78 de ani, stateau de vorba la telefon cu unul dintre nepoti, care locuieste in Germania. La un moment dat au auzit zgomote in casa. Au apucat sa ii spuna nepotului ca cineva a intrat peste ei, s-au auzit niste zgomote, apoi convorbirea telefonica s-a intrerupt.

Nepotul l-a sunat imediat pe verisorul lui, un alt nepot al celor doi batrani, care locuieste in apropiera acestora. Acesta din urma s-a dus imediat la apartamentul batranilor si, cand a intrat in casa, si-a vazut bunica si bunicul morti, iar in casa inca se afla criminalul care a incercat sa-l injunghie, apoi a fugit.

Dupa ce a comis faptele, barbatul a fugit, fiind prins dupa doua zile. In cazul in care va fi gasit vinovat, Andrei Minda risca detentiune pe viata sau pana la 25 de ani de inchisoare. (V.E.)

Leave a Reply