Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, parteneriat cu Clubul Rotary. Chirurgii pediatri, trimisi la stagii de perfectionare in tarile UE

Clubul Rotary Timisoara demareaza o campanie de strangere de fonduri pentru pregatirea, in strainatate, a personalului medical de specialitate al Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC) Timisoara, astfel incat atat calitatea operatiilor, dar si numarul de operatii pe cord la copiii cu malformatii cardiace ca creasca semnificativ, incepand de anul viitor, toate acestea fiind cuprinse in protocolul de colaborare semnat astazi, 20.09.2023, cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.


„Parteneriatul de colaborare dintre Clubul Rotary Timisoara si Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara prevede sustinerea pe termen lung, din partea Clubului Rotary Timisoara a activitatilor Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculara Pediatrica din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara, astfel incat activitatea chirurgicala si interventionala sa evolueze in sensul efectuarii de operatii cardiace la copii cu malformatii cardiace atat urgente, cat si operatii cu un grad de dificultate mai mare”, au declarat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, prof. Constantin Luca, si presedintele Clubului Rotary Timisoara, Daniel Marcu.

In mod concret, Clubul Rotay Timisoara va sustine, in primul rand, formarea profesionala a medicilor specialisti si a personalului mediu in tari din EU precum: Germania, Italia, Ungaria, Austria, precum si cresterea numarului de interventii la copii, punand accent deosebit pe calitatea inverventiilor chirurgicale.

Primul eveniment caritabil va fi premiera absoluta a operetei “Grüsst mein Banat” (“Saluta Banatul meu”) organizata in data de 28 octombrie, de catre Clubul Rotary Timisoara, eveniment organizat in Sala Mare a Teatrului National Timisoara. (Dr. Adina Bucur, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara)

Leave a Reply