Frauda de peste 1 milion de euro cu fonduri Erasmus la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului European

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu se afla in centrul unei anchete desfasurate de Biroul regional Cluj al Parchetului European condus de Laura Codruta Kovesi, care suspecteaza o frauda de peste un milion de euro cu fonduri Erasmus.


”Biroul Regional Cluj-Napoca al Parchetului European efectueaza astazi perchezitii domiciliare in judetul Sibiu, in cadrul unei anchete vizand Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, suspectata de frauda cu fonduri Erasmus”, a anuntat Parchetul European.

In ancheta declansata in urma unei plangeri venite din partea conducerii actuale a Universitatii Lucian Blaga, sunt vizati angajatii universitatii, care erau responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relatii Externe. Conform informatiilor, acestia au intocmit contracte fictive cu diversi cetateni din Asia de Est pentru a primi finantare pentru doua proiecte in cadrul Erasmus+ pentru state partenere.

In acelasi timp, studentii, doctoranzii si personalul didactic din Asia au ramas pe statul de plata a doua proiecte de mobilitate Erasmus Mundus si dupa ce contractele erau incheiate. Exista suspiciunea ca le-au fost falsificate semnaturile, iar banii transferati altor persoane. (V.E.)

Leave a Reply