Peste 100 de politisti de la Penitenciarul Aiud au protestat in fata inchisorii. „Directorul general al ANP ne ameninta cu Parchetul”

Peste 100 de angajati ai Penitenciarului Aiud au participat joi, 21 septembrie, intre orele 8,30-9,30, la un miting de protest organizat in fata unitatii de detentie.


Revendicarile oamenilor tin de aplicarea legii cadru care le guverneaza activitatea, plata unor drepturi stabilite pentru structurile din sectorul de aparare si ordine publica, respectiv norma de hrana si norma de echipare la valoarea actualizata, fara plafonari si deblocarea posturilor vacante.

De asemenea, angajatii mai vor excluderea sistemului penitenciar de la aplicarea unui proiect de lege aflat in atentia Guvernului (legea austeritatii), privind o serie de masuri menite sa scada cheltuielile in sectorul public.

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor ne ameninta mai mult sau mai putin voalat cu Parchetul. Transmite directorilor de unitate sa ia toate masurile de impiedicare a personalului sa-si exercite dreptul legal si constitutional de a protesta si de a refuza munca suplimentara.

Si asta pentru ca stie ca Sistemul penitenciar nu poate functiona fara sutele de mii de ore de ore suplimentare efectuate de personalul din penitenciare. Si zeci de mii de zile de concediu de odihna neefectuate, unele chiar din anul 2021.

Mergem mai departe, refuzand munca suplimentara”, se arata intr-un comunicat al sindicatelor. (V.E.)

Leave a Reply