DURA LEX? O soferita care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni, doar 2 ani de inchisoare cu suspendare

O tanara soferita care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnata de Judecatoria Radauti la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare, desi limita superioara de pedeapsa la uciderea din culpa este de 5 ani. De asemenea, soferita a fost obligata la plata unor daune morale de 700.000 de lei.


Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata la instanta superioara, ceea ce, cel mai probabil, procurorii vor face. Mai cu seama ca, in cadrul anchetei Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, s-a stabilit o culpa de 100% in sarcina conducatoarei auto.

Tragedia s-a petrecut in 20 aprilie 2021, in jurul orei 16, cand Adina Zegrea, o tanara in varsta de 22 de ani, pe atunci, din judetul Botosani, aflata la volanul unui VW Passat, a trecut pur si simplu cu masina peste copilul in varsta de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, in dreptul farmaciei Dona, in timp ce soferita rula pe directia dinspre Suceava catre Vama Siret.

Echipajul medical SMURD ajuns la fata locului a efectuat manevre de resuscitare si l-a scos pe minor din stopul cardio-respirator. Din pacate, in drum spre Compartimentul Primiri Urgente Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou in stop cardio-respirator. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply