Demisia din PNL a deputatului Ben Oni Ardelean, criticata dur de fruntasii liberali din Timisoara. Acuzatii de „tradare si lasitate” la adresa politicianului

Decizia deputatul PNL de Timis Ben Oni Ardelean de a pleca din partid si de a initia ”un nou proiect politic” este criticata dur de presedintele PNL Timisoara, Cosmin Tabara (foto 1), in timp ce liderul PNL Timis, Alin Nica, inca mai reflecteaza la atitudinea pe care ar trebuie sa o manifeste in acest moment de criza.


Ales deputat pe listele PNL in legislatura 2016-2020 si senator PNL, in legislatura 2012-2016, a decis brusc sa raspunda, prin fuga din partidul care l-a sustinut, la ”provocarile complexe cu care se confrunta Romania in prezent si la deziluzia tot mai raspandita in randul cetatenilor fata de clasa politica din Romania”.

In opinia mea, demisia lui Ben Oni Ardelean din PNL este, inainte de orice, un act de lasitate. Si eu sunt nemultumit de o serie de lucruri din PNL, dar, inainte de orice, sunt membru al PNL.

Am criticat de nenumarate ori deciziile PNL de la varful partidului, dar acest lucru nu inseamna ca ma dezic de valorile liberale. Dimpotriva! Acum, mai mult decat oricand, e nevoie de un semnal limpede si clar ca suntem liberali. Or, acest lucru se face prin apararea valorilor liberale, si nu prin plecarea in alta formatiune.

Asadar, in numele liberalismului istoric, nu pot fi de acord cu o multime de lucruri din Ordonanta de Urgenta a Guvernului Ciolacu, nici nu pot accepta pozitia PNL de partid supus in cadrul coalitiei de guvernare, nu am cum sa accept o serie de lucruri ce asfixiaza economia Romaniei, dar nu pot intelege cum cineva poate pleca din PNL asa cum ti-ai parasi familia aflata in nevoie.

Fiindca eu cred ca valoarea unui politican adevarat se verifica in vremuri grele, si nu la bine”, spune Cosmin Tabara.

Intr-un comentariu pe un site de presa, Viorel Coifan (foto 2), unul dintre seniorii PNL Timis, catalogheaza plecarea din partid a deputatului Ben Oni Ardelean drept o „tradare”, totodata dezvaluind ca politicianul originar din Lupeni, judetul Hunedoara, a fost impus pe listele PNL Timis, in 2012, pe un loc eligibil, de catre un fost VIP la nivel central cunoscut sub porecla Unchiul, adica nimeni altul decat Dan Radu Rusanu.

Ben-Oni Ardelean, in primul sau mandat de parlamentar, a fost impus pe lista de candidati ai PNL Timis de catre un fost VIP, de la nivel central, arhi cunoscut sub porecla de “Unchiul”. Asta in detrimentul a doi membrii din 1990, fondatori ai filialei locale. Evident, totul in numele “meritocratiei”.

Apoi au urmat “dantelariile” politicianiste tipice celei mai vechi meserii din lume. Si ,ca sa ramanem la nivelul textelor biblice, Iuda a fost un bun exemplu. Dar nu pentru noi, cei care nu ne impiedecam la fiecare pas de lipsa de “leadership”, de cecitate in fata “mainstream”-ului, etc. ci taxam gestul lui Ben-Oni ca fiind pur si simplu TRADARE. In cel mai neaos limbaj romanesc”, a comentat Viorel Coifan. (Mara Ion)

Leave a Reply