EXCLUSIV! Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel. „Incasarea necuvenita a unui spor de politie judiciara”, acuza reclamantii

Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si, in urma cu cateva zile, au inregistrat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel un denunt impotriva chestorului Petecel Aurelian Alin, actualul inspector sef al IPJ Timis, pe care-l acuza de savarsirea unor infractiuni.


„De la numirea in functia de Inspector sef (30.08.2017) si pana in data de 18.08.2023, d-nul Petecel Aurelian Alin a utilizat, in permanenta, IN SCOP PERSONAL, doua autoturisme din dotarea I.P.J. Timis precum si autoturisme din dotarea Inspectoratului de Politie Judetean Dolj (I.P.J. Dolj) si Inspectoratului de Politie Judetean Arad (I.P.J. Arad) cauzand astfel o paguba insemnata bugetului Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.)”, este acuzatia cu care comisarul sef Merticariu Cezar Constantin si comisarul sef Rachita Ovidiu-Ionel isi incep seria dezvalurilor privind activitatile pretins ilegale ale chestorului Petecel..

Desi apare ca un aparator inversunat al bugetului M.A.I., Alin Petecel este acuzat ca a folosit autoturismele de serviciu pentru a-si duce copiii la scoala, pentru a-si lua copiii de la scoala, pentru a se deplasa in diverse locatii in scop personal, precum si pentru deplasari in scop de recreere, incalcand astfel prevederile legale in vigoare.

„Va invederam faptul ca, PRIVITA INDIVIDUAL, fiecare actiune poate avea o valoare „nesemnificativa‟ {in exemplul prezentat prin plansa foto avem : [90 km (Timisoara-Surduc) + 90 km (Surduc-Timisoara)]6 lei/litru7,5 litri/100 km = 81 lei cheltuiala nejustificata cu combustibilul la care se adauga uzura autoturismului} dar, PRIN INSUMARE, toate actiunile de acest tip, din perioada 30.08.2017 – 18.08.2023, vor conduce la un prejudiciu semnificativ creat bugetului M.A.I. (in exemplul prezentat, combustibilul a avut valoarea de 6 lei/litru)”, spun semnatarii denuntului, care sunt reprezentati de avocatul Adrian Garbovean.

Mai mult, in opinia semnatarilor, inspectorul sef al IPJ Timis ar fi savarsit si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare. „Invederam parchetului faptul ca faptuitorul Petecel Aurelian Alin a completat mai multe foi de parcurs ocazie cu care a atestat, la momentul intocmirii inscrisurilor lunare, fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului si, de asemenea, a omis cu stiinta si cu rea-credinta sa insereze unele date sau imprejurari dupa care a folosit inscrisurile falsificate in scopul producerii de consecinte juridice (a delapidat)”.

Totodata, comisarii sef Merticariu Cezar Constantin si Rachita Ovidiu-Ionel dezvaluie faptul ca chestorul Alin Petecel ar fi incasat nelegal sporul de politie judiciara, desi, in ultimii ani, nu a lucrat efectiv la niciun dosar.

Invederam Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara faptul ca faptuitorul Petecel Aurelian Alin a mai savarsit fapte de delapidare si sub forma incasarii necuvenite, in perioada 30.08.2017 – 31.08.2023, a unui spor de politie judiciara.

In concret, precizam ca faptuitorul Petecel Aurelian Alin a beneficiat nelegal de sporul de suprasolicitare neuropsihica in conditiile in care nu a desfasurat nicio activitate specifica politiei judiciare, etc. Imprejurarea ca faptuitorul are trecuta activitatea in fisa postului nu are nicio relevanta juridica intrucat faptuitorul nu a desfasurat efectiv activitatea pentru care a primit lunar sumele necuvenite si in conditiile in care faptuitorul a cunoscut faptul ca primeste acest spor”, se mai mentioneaza in denunt.

In final, procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara care se vor ocupa de caz, procurorului general Bosnea Cristi Sorin, li se solicita sa efectueze verificari reale si sa dispuna masurile legale, fara a tergiversa solutionarea denuntului, „avand in vedere faptul ca faptuitorul are rude in interiorul unitatilor de parchet din Timis”.

Pana la ora redactarii acestui articol, inspectorul sef al IPJ Timis a refuzat sa ne transmita un punct de vedere vizavi de aceste acuzatii. Vom reveni. (G.I.)

Sursa foto: libertatea.ro

5 thoughts on “EXCLUSIV! Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel. „Incasarea necuvenita a unui spor de politie judiciara”, acuza reclamantii

  1. Oare de ce a refuzat inspectoru șef să dea explicații publice referitoare la acest caz penal. ⁉️ Are ceva de ascuns?

  2. La ce s-a ajuns!
    Pai asta înseamnă că toată conducerea MAI, ar trebui să aibă plângeri penale.
    Cred că era mai bine ca politia să rămână militarizată!
    Apropo, sta nu se întâmplă numai în MAI.

  3. Astfel de fapte sunt “un sport national” la nivelul politiei ……de la seful inspectoratului pana la sef de birou…toti trebuie sa aiba un autoturism strict personal…cu care circula de cele mai multe ori in interes personal…duc sotia( amanta) la/de la serviciu, copii de/si la scoala, etc….se cunoaste de mult acest lucru dar este greu de dovedit pentru ca se gasesc tot felul de scuze gen…..eram in misiune si m-am oprit pana acasa sa mananc fiind in zona dupa care iarasi plec in…misiune….

  4. Penalii de la ipj timis vor fi cercetați de penalii de la parchetul de lângă curtea de apel. Rezultatul: penalii de la ipj timiș ne râd în nas în timp ce penalii de la parchetul de pe lângă curtea de apel se amuză de situație și își încasează bine merci salariile nesimțite.

  5. Toata lumea stie cine e acest personaj, de pe vremea cand era la sectia 1. Un mizerabil.

Leave a Reply