Incendiu la Spitalul de Copii din Timisoara! Medici, parinti si pacienti, evacuati de pompieri pentru a fi in siguranta

Un incendiu a izbucnit, aseara, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Incidentul a fost anuntat la ISU Timis printr-un apel la 112, la ora 21,12, fiind sesizate degajari de fum in camera tehnica.


„Au fost alertate Detasamentele 1 si 2 de Pompieri Timisoara si s-au deplasat la locul evenimentului un ofiter si 45 subofiteri, cu sase autospeciale autospeciale de stingere, doua autoscari mecanice de lucru si salvare de la inaltime, doua autospeciale de prima interventie si comanda, doua ambulante SMURD si trei ambulante SAJ”, a transmis ofiterul de presa de la ISU Timis.

Inainte de ventilarea incaperii, 14 adulti din cadrul personalului medical, 20 de apartinatori impreuna cu 24 de copii au fost evacuati, fiind mutati in cladirea principala a spitalului.

In urma incidentului nu s-au inregistrat victime. Din primele informatii, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering, respectiv o garnitura defecta.

”Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o camera a compresoarelor. Copiii au fost evacuati cand s-a simtit miros de ulei incins”, a declarat, la Antena 3, directorul medical, Mihai Gafencu. El a mai precizat ca a fost vorba de ulei incins, cu un miros patrunzator, si ca nu a fost fum. (V.E.)

Leave a Reply