Inca un teren recuperat de la “mafia de pe malul Begai”! Strandul Termal, obligat la plata a 7 milioane de lei plus 30 mii euro/ luna pana la eliberarea spatiului

Primaria Municipiului Timisoara a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu GPG Company SRL (Strandul ZHH/fostul Termal), care a ocupat fara plata o suprafata de 12.707 mp din domeniul public, incepand cu anul 2014.


Astfel, hotararea judecatoreasca definitiva obliga societatea GPG Company SRL la plata catre Primarie a 7 milioane jumatate lei plus inca 31.121 euro/luna pana la eliberarea spatiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalitati pentru lipsa de folosinta, 868.501 lei, dobanzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosinta).

“In timp ce oamenii onesti din orasul nostru si-au construit afaceri platindu-si chiriile, smecherii de la Termal nu au platit, de 10 ani, nimic. Este inca o victorie in campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begai. Eu am ales sa nu inchid ochii si merg mai departe. Luptam ca sa recuperam nu doar terenurile, dar si averile care s-au facut din ocuparea lor ilegala. Suntem in instanta ca sa cerem inclusiv raspunderea personala a administratorului pentru recuperarea sumelor. Vrem sa amenajam un Coridor de Agrement Urban unde timisorenii sa se poata plimba, sa poata face sport si sa se relaxeze”, a spus primarul Dominic Fritz.

In luna iunie 2021, Primaria Municipiului Timisoara a demarat in instanta si actiunea de evacuare neconditionata a celor care ocupa ilegal acest spatiu. In prezent, actiunea se afla la Tribunalul Timis, urmand a fi repusa pe rol dupa victoria obtinuta de Primaria Timisoara la ICCJ. Primaria va merge mai departe pentru evacuare. Mai mult, avand in vedere atitudinea necooperanta a reprezentantilor GPG Company SRL, Municipiul Timisoara a promovat si o actiune de antrenare a raspunderii administratorului, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat ca urmare a ocuparii domeniului public in mod abuziv. Actiunea se afla in prezent pe rol la Tribunalul Timis.

Municipiul Timisoara a obtinut castig de cauza atat in prima instanta, cat si la Tribunalul Timis si la Curtea de Apel Timisoara. In 26 septembrie 2023, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat Hotararea nr. 1784, mentinand deciziile anterioare ale instantelor. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply