Santaj la premierul Ciolacu pentru bloca legea jocurilor de noroc! „Sunt pregatit, la fel ca si Freddy, ca si Sorin, si nu mi-e frica de nimic din ceea ce am facut”

Premierul Marcel Ciolacu a acuzat ca exista „o forma de santaj” la adresa lui, dupa ce a propus proiectul de lege privitor la eliminarea pacanelelor din orase. Prezent, sambata, la Conferinta Judeteana de alegeri a PSD Timis, de la Timisoara, Ciolacu a cerut statului roman „sa vada daca este vorba de o incalcare a legii si de un santaj sau este doar de un fenomen intamplator”.


Am pornit de la o initiativa, impreuna cu domnul Simonis, cu Freddy, care ma urmareste, am fost lider de grup, este si el lider de grup. Am pornit cu domnul Simonis la o analiza despre ce inseamna aceste jocuri de noroc si pacanele. Normal ca mi-am luat partea din lege de jocuri de noroc, la Guvern, si am inceput sa lucrez impreuna cu expertii din Ministerul de Finante la ce trebuie modificat in lege ca smecherii sa nu ne mai pacaleasca.

Am initiat si un proiect de lege cu celebrele pacanele pe care le gasiti, domnilor primari, in toate comunele dumneavoastra si dumneavoastra stiti cel mai bine nenorocirile pe care le creeaza. Faptul ca oamenii, mai ales cand au o situatie financiara precara, cred ca jucand la aceste jocuri, o sa se imbogateasca imediat. Am vazut si reactii, si atacurile si la mine, si la Freddy. Si vor mai fi, Freddy! Vor mai fi in continuare. Cum sunt si la Sorin Grindeanu.

Cu cat va tine zidul coruptiei din Ministerul Transporturilor si a intereselor, cu atat va fi mai atacat. Trebuie sa iti asumi, lucrul acesta (catre Sorin Grindeanu, n.red.). Sunt pregatit, la fel ca si Freddy, ca si Sorin, si nu mi-e frica de nimic din ceea ce am facut. Dar sa stiti ca ei nu se opresc aici. Sa-ti fie frica de ceea ce pot inventa despre dumneavoastra. De aceea, eu consider ca deja am ajuns intr-o forma de santaj.

Si, in calitatea mea de prim-ministru, solicit statului roman sa vada daca vorbim de o incalcare a legii si de un santaj sau vorbim doar de un fenomen intamplator, ca nu stiu ce Sorin sta la masa cu liderul populistilor, astazi. Fiindca sunt foarte determinat sa duc tot ceea ce am inceput, la capat. Dar, daca statul roman nu observa ca este nevoie de o determinare concentrata, cand vorbim de infractiuni de evaziune fiscala, atunci nu vom castiga acest razboi”, a declarat Marcel Ciolacu.

La finalul lunii mai, USR a facut apel catre deputati si liderii PSD si PNL ca proiectul de lege „Fara pacanele langa scoli” sa fie introdus de urgenta pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

Cateva luni mai tarziu, premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca la Camera Deputatilor va fi depus un proiect legislativ si mai restrictiv, care scoate salile de jocuri de noroc din orase. (Mara Ion)

Leave a Reply