25 de ani de SMURD Timis! Gala aniversara de la Opera Nationala Romana Timisoara, “dirijata” de secretarul de stat Raed Arafat

Opera Nationala Romana Timisoara a gazuit, sambata, 30 septembrie, Gala aniversara a SMURD Timis, eveniment la care au participat secretarul de stat, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, col. dr. ing. Constantin Florea, conducerea inspectoratului judetean, precum si conducerea UPU SMURD Timis, alaturi de cadre militare si personal medical din judetul Timis si judetele invecinate.


Data de 23 septembrie 1998 a marcat o noua si importanta etapa in diversificarea misiunilor incredintate Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis, o data cu infiintarea serviciului SMURD, devenit simbolul interventiei rapide, pentru salvarea de vieti.

25 de ani de SMURD Timis inseamna 25 de ani de lupta cu secundele, 25 de ani de munca neintrerupta si mii de vieti salvate, marturie a curajului celor care imbraca uniforma  rosie, a devotamentului acestora si a pregatirii lor continue, specializate, adaptate cerintelor si provocarilor actuale.

In cadrul Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Timis, trecutul si prezentul converg, creand o unitate de interventie publica integrata, de importanta strategica, componenta marcanta a societatii, astazi SMURD insemnand viata.

Pe parcursul activitatii de salvatori ai vietilor si de protectie a comunitatii, mai multe cadre militare in activitate si in rezerva, dar si voluntari s-au remarcat, fiindu-le inmanate plachete de onoare, trofee aniversare si diplome de apreciere.

In acordul muzicii militare, au fost intonate Imnul National si Imnul SMURD. Printre invitatii care au luat cuvantul cu ocazia acestui eveniment aniversar s-au numarat reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai structurilor cu atributii in domeniul medical, precum si inspectorii sefi ai inspectoratelor judetene invecinate.

Ziua s-a incheiat cu expozitia statica a ambulantelor SMURD si a tehnicii de interventie din dotarea salvatorilor timiseni.

La multi ani, dragi salvatori! La Multi ani SMURD! (I.P.)

 

Leave a Reply