Danut Lupu, condamnat definitiv la 7 luni de inchisoare cu executare. Fostul fotbalist, dat in urmarire generala de Politia Romana

Curtea de Apel Bucuresti i-a respins, in sedinta de azi, apelul fostului fotbalist Danut Lupu impotriva sentintei pronuntate, in luna februarie, de Judecatoria Cornetu, si va fi dus la inchisoare pentru executarea pedepsei privative de libertate. Danut Lupu a ramas fara permis de conducere in aprilie 2001, cand a fost prins baut la volan.


A incercat in mai multe randuri sa redobandeasca carnetul de conducere, fara succes. A fost prins de mai multe ori conducand fara permis, ultima data in iunie 2022, cand a fost oprit de o brigada a Politiei Rutiere, care i-a intocmit dosar penal, fiind apoi trimis in judecata.

In februarie 2023, Judecatoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni si 10 zile de inchisoare cu executare, avand in vedere ca el mai avea o condamnare anterioara de 6 luni cu suspendare, primita in iulie 2020 la Curtea de Apel Galati, tot pentru conducere pe drumurile publice fara permis.

„In primul rand, regret ce s-a intamplat. Am fost nevoit. Pur si simplu, ma duceam la spital. Imi era rau si martorii au declarat acelasi lucru. Acum, stiti cum e in viata, chiar daca faci anumite greseli, eu spun ca daca le faci in interes de sanatate… Pana la urma urmei, e greseala mea. Nu as schimba nimic, pentru ca eu cred ca sanatatea fiecarui om e mai importanta ca orice”, declara la acea vreme Danut Lupu pentru ziarul Gandul.

Danut Lupu figureaza deja pe lista persoanelor urmarite, pe site-ul Politiei Romane. „Impotriva celui in cauza, Judecatoria Cornetu a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsa de 7 luni si 10 zile inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, arata mesajul de pe site.

Danut Lupu nu se afla in tara in momentul cand s-a dat verdictul, el urmand sa revina in Romania sambata sau duminica.

Duminica, ma vor lua de la aeroport. Cred ca din momentul in care s-a dat sentinta, ai 8 ore sau 6 ore sa te predai. Ma duc la frontiera si predau pasaportul. Eu am avut o vorba: nici la dusmani nu le doresc sa ajunga la puscarie! Nu-mi fac probleme pentru mine, imi fac probleme pentru familie. O sa o las pe sotie sa plece inainte si eu o sa vin ultimul in tara.

Sunt cam singurul fotbalist din generatia mea care am ramas insurat cu prima sotie. Din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de nastere. De aia am si ales sa ma intorc sambata sau duminica. Cateodata si oamenii mari mai plang. (n.r. plange).

Nu prea am raspuns la telefon. Am primit foarte multe mesaje, le multumesc tuturor celor care ma incurajeaza (n.r. plange si isi gaseste cu greu cuvintele)”, a declarat Danut Lupu, pentru Fanatik. (Vlad Enciu)

Leave a Reply