Cartierul Kuncz din Timisoara, „invadat” de politisti locali si de jandarmi. Deocamdata, fara amenzi, dar cu termene stricte de intrare in legalitate

Efective marite de politisti locali din cadrul Serviciilor Protectia Mediului, Ordine Publica si Interventie Rapida au initiat astazi, in colaborare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis, reprezentanti ai Serviciului Managementul Deseurilor din cadrul Primariei Timisoara, ai Directiei de Asistenta Sociala Timisoara si societatii de salubrizare Retim, o ampla actiune de monitorizare, consiliere si prevenire in cartierul Kuncz.


Actiunea vine ca urmare a sesizarilor de la cetateni care au reclamat diverse fapte, in atentia autoritatilor fiind cazurile referitoare la arderea de deseuri, abandonul de resturi pe domeniul public, lipsa contractelor de salubrizare, lasarea in libertate a animalelor, precum caini, cai etc.

Astfel, au fost verificate 70 de imobile cu privire la existenta contractelor de salubrizare, cetatenii fiind avertizati sa ia masuri de incheiere a acestora, dar si cu privire la rampele si depozitarile de deseuri din aceasta zona, au fost identificati mai multi caini si cai aflati in libertate, posesorii acestora fiind atentionati sa ii tina in curti, a fost identificata si o persoana despre care erau date care ar fi abandonat deseuri, transportandu-le cu o caruta.

Totodata, au fost inventariate, fiind luate in evidenta, mai multe microbuze despre care exista date ca sunt folosite pentru a fi colectate si transportate deseuri, care ulterior sunt abandonate pe domeniul public, urmand ca datele acestora sa fie transmise si Inspectoratului Judetean de Politie Timis.

Totodata, reprezentantul pe problemele romilor din cadrul Directiei de Asistenta Sociala le-a explicat oamenilor ca nerespectarea legislatiei pe probleme de mediu atrage dupa sine nu numai sanctiuni contraventionale in bani, ci si posibile infractiuni, motiv pentru care trebuie sa respecte actele normative in vigoare.

Persoanele avertizate cu privire la lipsa contractelor de salubrizare, depozitarea de deseuri, arderea acestora, lasarea in libertate a animalelor etc vor fi reverificate, fiindu-le acordate termene ca intr-o saptamana sa reglementeze cele dispuse, urmand ca la reverificare sa se ia si masuri de sanctionare, in cazul neconformarii. (Politia Locala Timisoara – Biroul Relatii Publice si Registratura)

Leave a Reply