Soc printre transportatorii protejati politic! Bogdan Durlea, seful ISCTR Cluj, saltat de procurorii DNA pentru luare de mita si divulgare de date

Procurorii DNA Cluj au efectuat, azi dimineata, peste 20 de perchezitii in 6 judete din tara, intr-un dosar cu acuzatii de coruptie in legatura cu protectia asigurata unor firme de transport, anunta DNA, intr-un comunicat. Surse judiciare au dezvaluit ca in acest dosar este vizat Bogdan Durlea, seful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj, suspectat de luare de mita si divulgare de informatii nedestinate publicitatii.


Anchetatorii il suspecteaza pe Durlea ca a oferit informatii despre controale ce ar fi urmat sa fie facute la anumite firme de transport si a luat mita pentru a nu aplica sanctiuni, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit presei locale, Bogdan Durlea a condus cateva luni ISCTR Cluj IT 4, in 2021, fiind revocat din functie in acelasi an, de catre fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula. In noiembrie 2021, Durlea a fost repus in functie si mentinut de ministrii PSD-PNL Dan Vilceanu si Sorin Grindeanu. Conform presei locale, Durlea ar fi finul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Inspectoratul Teritorial nr. 4 are ca arie de responsabilitate judetele Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj,  ISCTR este organismul tehnic din subordinea Ministerului Transporturilor, care asigura la nivel national inspectia si controlul respectarii reglementarilor nationale si internationale in domeniul transporturilor rutiere, noteaza News.ro.

Comunicatul DNA:

„Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass-media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2023, in legaturacu protectia asigurata unor firme de transport.

In cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare  in 24 de locatii, situate pe raza judetelor Cluj, Maramures, Bistrita – Nasaud, Salaj, Bihor si Alba, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.”

Conform ultimei declaratii de avere depuse, Bogdan Durlea detine o casa, impreunacu sotia sa, in Borsa, de 110 mp, cumparatain anul 2022 si un teren intravilan de 395 mp in Baia Mare, achizitionat tot in anul 2022.

Sotia sa mai are doua case si un apartament in Borsa, primite donatie, si un apartament cumparat in 2008, in Cluj-Napoca.

De asemenea, aceasta mai are un teren intravilan de aproximativ 1500 de mp, cumparat in anul 2014, in Borsa, un alt teren intravilan in Borsa, de 255 mp, si alte doua terenuri agricole de aproximativ 20.000 de mp, tot in Borsa, dobandite prin donatie.

Bogdan Durlea are in garaj doua masini, un Opel din 2010 si un Audi din 2015, dar si o motocicletadin 2021.

Nu are conturi bancare sau bijuterii trecute in declaratia de avere, in schimb are doua credite scadente: unul in 2049, de aproximativ 400.000 de lei, si unul in 2027, de 25.000 de lei.

Bogdan Durlea a castigat in 2022, in calitate de Inspector Sef Teritorial la ISCTR suma de 72.191 lei, iar sotia sa, comisar ANPC, suma de 53694 lei.

Din 2014 pana in 2021, Bogdan Durlea a fost director al sucursalei Baia Mare a companiei de stat Conversmin.

Mafia pastorita de Sorin Grindeanu la Transporturi a primit o lovitura azi. Seful regional al ISCTR, institutia care controleaza greutatea camioanelor, a fost ridicat de DNA. Bogdan Durlea fusese pus de Bode sef la ISCTR. Eu l-am dat afara.

Dupa ce nu am mai fost ministru, a fost repus sef la regionala Cluj de PSD-PNL. In vara lui 2021, adusesem un om cinstit la sefia ISCTR, pe Daniel Bejusca, care a inceput controalele pe bune, spre furia tuturor mafiotilor protejati politic, care distrug drumurile in Romania.

Rezultatul, previzibil: a fost schimbat din functie dupa ce nu am mai fost la minister, iar apoi hartuit abject, fix de cel ridicat astazi de DNA. PSD + PNL = Mafia”, a comentat Catalin Drula, fostul ministru al Transporturilor. (V.E.)

 

Leave a Reply