ITM Timis: Peste 800 de soferi angajati fara forme legale de companiile Uber si Bolt! Amenzile de 1,1 milioane de euro, mentinute de instantele de judecata

Record de amenzi: peste 1 milion de euro pentru 838 de persoane depistate ca lucreaza fara forme legale de angajare la angajatorii care desfasoara activitate de transport alternativ


Inca de la finele anului 2020, ITM TIMIS, la initiativa inspectorului sef Ileana Mogosanu, a intreprins o ampla actiune de verificare in randul angajatorilor care efectueaza transport alternativ.

Provocarea a fost una de anvergura avand in vedere dificultatea sporita a verificarii unor angajatori cu sediul in Olanda, insa in urma unui efort sustinut, depus de catre inspectorii de munca din domeniul relatiilor de munca, aflati in subordinea inspectorului sef Ileana Mogosanu, s-a ajuns la rezultate remarcabile.

Au fost verificate 174 de societati la care s-au depistat 76 de persoane care lucrau fara contract individual de munca si s-au aplicat 61 de sanctiuni in valoare de 1.585.500 lei.

 

La inceputul acestui an, dna Ileana Mogosanu, inspector ITM TIMIS, a dispus reluarea controalelor in acest domeniu de activitate, avand in vedere informatiile primite de pe piata muncii conform carora operatorii din domeniul transportului alternativ ar fi gasit noi modalitati de ocolire a legislatiei muncii.

Acest lucru s-a confirmat, iar in urma controalelor derulate in aceste luni, au fost depistate alte 762 de persoane care prestau activitate fara forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat 106 sanctiuni in valoare de 3.984.000 lei, conform Codului Muncii.

In urma actiunilor de control din acest domeniu, au fost verificate un total de 539 de societati, s-au depistat 838 de persoane care prestau activitate fara forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat sanctiuni in valoare de 5.569.500 lei, conform Codului Muncii.

Mentionam ca aceste controale au fost efectuate in urma consultarii bazelor de date (autorizatii de transport alternativ si copii conforme), puse la dispozitie de catre Autoritatea Rutiera Romana, si de societatile de transport alternativ.

In cazul proceselor verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor aplicate angajatorilor care desfasoara activitati de transport alternativ contestate, instanta a apreciat ca intemeiate masurile dispuse si sanctiunile aplicate de catre inspectorii de munca din cadrul ITM TIMIS, mentinand in integralitate sanctiunile aplicate. (Inspector sef – Jr. Ileana Mogosanu)

Sursa foto: Wall-Street.ro

Leave a Reply