Timisoara de Veszprem, capitalele europene ale culturii din 2023, unite prin Flight Hidden Treasures, un program complex de show-uri stradale (P)

Fundatia Flight nu putea lipsi de la sarbatoarea de celebrare a orasului, care se va desfasura intre 6 si 8 octombrie, pe firul viu al Begai. Astfel, timisorenii sunt invitati sa redescopere orasul si bucuria de fi impreuna, pe Podul de Fier din Iosefin, in 8 octombrie intre orele 16.00 si 19.30, la FLIGHT CIRKUS JAM


Va fi ca in povesti: pamant, apa, aer, foc, toate elementele primordiale vor fi prezente, in spectacolele interactive ale artistilor maghiari De la orele 16 si 18, trei  animatori vor face diverse jonglerii demonstrative, respectiv un show de tip aerial silk si slackline si vor invata mai apoi publicul cum sa utilizeze aceste elemente suspendate.

La  ora 17,  tot pe Podul de Fier, va avea loc spectacolul Steam On –Steam Punk Street Show. Publicul va fi martorul unei calatorii a celor trei artisti, prin labirintul nesfarsit al spatiului si timpului pe velocipedul lor alimentat cu abur. Bucuria si dragostea au disparut de mult din lumea lor, asa ca acestia au decis sa adune ce a mai ramas, din fericire, acolo. Sunt hotarati sa faca oamenii sa rada si sa aplaude oriunde ar merge, pentru ca doar asa pot salva lumea.

Mai apoi, de la ora 19, urmeaza spectacolul de foc al celor de la Flying Embers, Fireshow cu Hang, un performance care va uimi prin jocul magic cu focul. Flacari uriase, pirotehnica, jongleri impresionante si elemente acrobatice, toate vor fi prezente in show-ul artistilor maghiari. Atat coregrafiile, cat si designul spetacolului si muzica au fost create de cei trei interpreti.

La toate spectacolele intrarea este libera.

Proiectul face parte din Programul cultural National ”Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023” si este finantat prin programul Inside Timisoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Let’s Get Lost in Timisoara” / Sa ne pierdem in Timisoara” este instalatia care va uni Timisoara de Veszprem. Acesta instalatie conceputa de Silviu Barbul si realizata de Plexive, este bazata exclusiv pe interactiunea cu publicul.

Dupa ce a putut fi admirata pe strazile din Timisoara, pleaca la Veszprem, unde, din 5 octombrie, locuitorii si turistii din oras vor putea sa se bucure de ea.

Portalul luminos isi propune sa ne aminteasca tuturor cat de importanta este interactiunea umana, cum oamenii din diferite tari pot calatori si se pot conecta astazi mai usor ca niciodata. Instalatia este alcatuita din 19 stalpi luminosi de 7 metri lungime, parte a unei structuri metalice modulare, de 3 metri inaltime.

Pe o parte a intrarii in tunel publicul isi imagineaza ca poate vizita Timisoara, in timp in cealalta directie se poate bucura de Veszprem live.

Aranjamentul face ca instalatia sa arate ca un portal care te transpune acum, aici – pentru a te bucura de prezent si a descoperi Capitalele Europene ale Culturii din 2023: Timisoara si Veszprem.

„ Let’s Get Lost in Timisoara” este un simbol al conexiunii si al fraternitatii intre doua orase care isi propun sa straluceasca in 2023.

De altfel, aceste activitati au fost concepute si realizate cu sprijinul Veszprem 2023, ca institutie partenera.

Proiectul face parte din Programul cultural National ”Timisoara Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat prin programul Over Border Culture +  de Consiliul Judetean Timis prin Centrul de Cultura si Arta, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. (I.P.)

 

Leave a Reply