Prof. Claudia Muntean, demisa de la conducerea Colegiului Pedagogic Timisoara, in urma sesizarilor depuse la ISJ Timis de sindicalista Nicoleta Gherghina

Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Timis a decis demiterea echipei manageriale a Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara, in urma raportului disciplinar intocmit de inspectorii care au verificat mai multe plangeri formulate de sindicalista Nicoleta Gherghina (foto 2) la adresa directoarei Claudia Muntean (foto 1).


Potrivit Hotararii Consiliului de Administratie al ISJ Timis nr. 307 din 27.09.2023,  directoarea Claudia Muntean ar fi comis mai multe abateri disciplinare, printre care “incalcarea termenului de convocare pentru sedinta ordinara a Consiliului de Administratie al Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara din data de 29.03.2023, excluderea in mod abuziv a petentei prof. Nicoleta Gherghina, avand calitatea de observator sindical, din sedinta Consiliului de Administratie al Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara din data de 22.06.2023, pentru ca se afla in concediu de odihna, neglijarea deliberata si continua a normelor imperative privind obligatia de a inregistra audio-video si arhiva sedintele Consiliului de Administratie al Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara desfasurate online”.

Pentru aceste abateri disciplinare, directoarea Claudia Muntean a fost sanctionata disciplinar cu „suspendarea, pe o perioada de 3 ani, a dreptului dnei prof. Claudia Muntean de inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii didactice superioare sau pentru obtinerea gradelor didactice ori a unei functii de conducere, de indrumare si de control”, dupa cum se mentioneaza in Hotararea semnata de inspectorul scolar general prof. Aura Codruta Danielescu si secretarul prof. Barbos Andreea-Corina.

La doar o saptamana de la emiterea Hotararii nr. 307, echipa manageriala de la Colegiul National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara a fost demisa. Astfel, din 4 octombrie, noul director al Colegiului National Pedagogic ”Carmen Sylva” Timisoara este prof. Sorin Codat, iar directorii adjuncti – prof. Simona Bogdanescu si prof. Angela Nistoran. (E.T.)

Leave a Reply