Chestorul Alin Petecel, nevinovat! Curtea de Apel Timisoara a confirmat rezolutia procurorilor din dosarul in care seful IPJ Timis a fost cercetat pentru abuz in serviciu

Curtea de Apel Timisoara a confirmat rezolutia procurorilor din dosarul in care inspectorul sef al IPJ Timis, chestorul Alin Petecel, a fost cercetat pentru abuz in serviciu, in urma plangerilor penale formulate de agentul sef Valer Kovacs. Verdictul instantei de apel, care este definitiv, a facut obiectul unui comunicat de presa emis, ieri, de Politia Timis.


„Cu privire la numeroasele acuzatii facute in spatiul public de catre un fost agent de politie al I.P.J. Timis, ce fac referire la sanctiunea disciplinara prevazuta de Legea 360/2002, respectiv destituirea din functia publica avuta, dispusa de conducerea I.P.J. Timis, precum si alte acuzatii de natura penala ce ar fi fost comise de conducerea I.P.J. Timis, aceste aspecte facand obiectul unei plangeri penale depuse de catre agentul de politie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, va informam ca, in urma solutionarii plangerii si a uzitarii de catre acesta a tuturor cailor de atac, instanta mentine clasarea cauzei, acest lucru fiind statuat in hotararea ramasa definitiva la data de 5 octombrie 2023”, se mentioneaza in comunicatul Biroului de presa al IPJ Timis.

Potrivit Hotararii 233/2023 pronuntata in camera de consiliu, in data de 5 octombrie 2023, plangerea politistului Valer Kovacs, care a contestat solutia procurorilor, a fost catalogata ca fiind nefondata.

„Respinge, ca nefondata plangerea formulata de petentul KOVACS VALER SANDOR impotriva ordonantei de clasare din 25.04.2023 data in dosar nr. 156/P/2022 si ordonanta din 16 iunie 2023 data in dosar nr. 37/II/2/2023 ale Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Obliga petentul la 200 lei cheltuieli judiciare fata de stat. Definitiva”, se mentioneaza in decizia Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply