VIDEO / Plantatia de canabis din Timis descoperita cu ajutorul dronelor. Traficantii isi supravegheau ferma cu ajutorul camerelor video cu transmitere live

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara, au pus in aplicare, in data de 5 octombrie 2023, 11 mandate de perchezitie, in judetul Timis, la persoane banuite de savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc.


Din cercetarile efectuate a rezultat ca, pe parcursul anului 2023, 6 persoane banuite ar fi infiintat si intretinut, in scopul comercializarii, o cultura outdoor de canabis, pe o suprafata de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri patrati, intr-o zona rurala a judetului Timis.  

Pentru a nu fi observata, cultura a fost dezvoltata intr-o zona cu vegetatie deasa, in proximitatea unui rau, care a asigurat necesarul de apa prin intermediul unui sistem extins de irigatii format din tevi si racorduri.

Pentru asigurarea culturii, banuitii ar fi luat masuri de protectie activa, instaland mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetatia densa din proximitatea plantatiei, in vederea identificarii unor potentiali hoti sau rivali, dar si pentru a observa prezenta politiei.

De asemenea, s-a stabilit ca de la finele lunii septembrie, alti doi banuiti, care ar fi luat cunostinta despre cultura de canabis situata pe terenul agricol, ar fi recoltat, in mod repetat, cantitati mari de plante, pe care le-ar fi depozitat in mai multe locatii din judetul Timis.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate, de la o adresa din judetul Timis (un canton) cantitatile de 400 de kilograme de masa verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis si 68 de kilograme de canabis, ambalat in pungi vidate de cate un kilogram.

In cursul acestei dimineti, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timisoara, sunt ridicate plantele de canabis care formeaza cultura outdoor, ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri patrati. Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus retinerea a 8 persoane banuite, pentru 24 de ore.

Astazi, 6 octombrie, urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis cu propunerea de arestare preventiva a banuitilor, pentru 30 de zile”, se arata in comunicatul DIICOT. Surse din preajma anchetei ne-au dezvaluit ca plantatia de cannabis era foarte bine conspirata si ar fi fost aproape imposibil de depistat fara utilizarea dronelor. De asemenea, ramificatiile afacerii duc catre lumea interlopa din Giroc, dar asupra acestei dezvaluri vom reveni… (V.E.)

Leave a Reply