Doua premii importante pentru Padel Center Timisoara la Cupa Internationala a Cluburilor de Padel gazduita de Malaga, Spania

Sportivii Padel Center Timisoara si-au adjudecat Premiul Fair Play la Cupa Internationala a Cluburilor de Padel (The International Cup of Padel Clubs), cea mai reprezentativa competitie intre cluburi din Europa, desfasurata zilele trecute in Malaga (Spania). De asemenea, clubul timisorean a castigat Grupa 3 a competitiei, surclasand echipe din Senegal, Tunisia si Danemarca – in finala.


Este pentru al doilea an consecutiv cand sportivii timisoreni intra in aceasta competitie, ei fiind, de altfel, si primii reprezentanti ai unui club de padel din Romania care au participat la turneul ce are deja o traditie de sapte ani.

Padel Center Timisoara a inscris in competitie sase sportivi, doua echipe masculine – Silviu Popescu & Klaus Herle, respectiv Bruno Perescu & Bogdan Bristan si una feminina  – Pamela Torres & Estefania Saez.

Claude Baigts, presedintele Asociatiei Europene a Cluburilor de Padel (AECP) a motivat acordarea Premiului Fair Play echipei timisorene in cadrul editiei 2023 a Cupei Internationale a Cluburilor de Padel si a lansat, totodata, o onoranta invitatie Timisoarei.

„Am fi onorati ca Padel Center Timisoara sa se alature oficial Comitetului de organizare pentru urmatoarea editie a Cupei Internationale a Cluburilor de Padel.

Presedintele clubului a fost un real ghid al delegatiei din Timisoara, iar fiecare jucator a aratat ca este un ambasador al spiritului padelului dar si al Romaniei.

Integrarea Estefaniei si a Pamelei timp de doi ani in randul sportivilor Padel Center Timisoara este un model de succes pe care doar sportul il permite. AECP multumeste Padel Center Timisoara”,  transmite Claude Baigts, presedintele Asociatiei Europene a Cluburilor de Padel (AECP), institutia organizatoare a celei mai reprezentative competitii intre cluburi din Europa, Cupa Internationala a Cluburilor de Padel.

AECP a fost creata in 2016, pentru a facilita dezvoltarea cluburilor de padel prin organizarea anuala a Cupei Europene a Cluburilor de Padel. Primele editii au avut loc in Franta (2017 – Toulouse, 2018 – Paris) si apoi din Spania (2019 – Malaga).

Dupa anul 2020, cand Cupa nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid, in etapa din 2021, organizata in Malaga, s-a vazut inmultirea solicitarilor din partea cluburilor extra-europene, ceea ce i-a determinat pe conducatorii AECP sa lanseze, in octombrie 2022, Cupa Internationala a Cluburilor de Padel. Competitia se desfasoara cu sprijinul Consiliului Local Malaga, localitate care isi asuma titlul de Capitala Mondiala a Padelului.

In editia din 2023, cluburi din Europa Centrala si de Est, intre care Romania si Moldova, din Tarile Baltice, Spania, Franta si Portugalia, precum si din Africa (Maroc si Senegal) si o selectie de jucatori din America de Sud si de Nord, au concurat pentru a castiga Cupa Internationala a Cluburilor de Padel.

Au fost trei zile de competitie (6 – 8 octombrie) in care 150 de jucatori, selectati in cate doua perechi masculine si una pereche feminina din fiecare club, au disputant, in total, 170 de meciuri. (I.P.)

Leave a Reply