Peste 900 de artisti, din 84 de tari, isi expun lucrarile la Salonul International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice, in Iulius Town Timisoara (P)

In luna octombrie, Timisoara este si Capitala Mondiala a Caricaturii de Presa si a Artei Vizuale Satirice. Cele mai insemnate opere de arta vizuala satirica din lume, din ultimul deceniu, semnate de artisti vizuali caricaturisti de pe cele 6 continente, vor putea fi admirate in cadrul unui salon international tematic, care va avea loc in Iulius Town.


Caricaturisti nationali si internationali vor realiza caricaturi gratis pentru participanti, iar copiii vor invata sa deseneze Caricaturi – Portret in 2 minute, cu Maestrul Popa’S.

In perioada 13 – 30 octombrie 2023, peste 900 de artisti din 84 de tari si 6 continente isi expun lucrarile la editia a XI-a a Salonului International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice, din Atriumul Iulius Town.

In cadrul conferintei vernisaj, care va avea loc vineri, 13 octombrie 2023, la 16, se va desfasura un adevarat spectacol dedicat satirei, cand caricaturisti nationali si internationali vor realiza caricaturi gratis pentru participanti. Totodata, in cadrul Atelierelor Creative ale Academiei Popa’S se vor face demonstratii live, unde copii si adolescenti, cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani, vor invata sa deseneze Caricaturi – Portret in 2 minute, cu Maestrul Popa’S. The Caricature Show va continua pe parcursul weekend-ului.

De asemenea, Caricatura Belgiana Eurocartonale va fi invitata de onoare, iar la conferinta vernisaj, Presedintele Salonului International, Antonio Calderon de Jesus, renumit critic international de arta, membru al AICA (Spania), va face retrospectiva celor mai semnificative opere expuse, alaturi de speakeri si invitati in sistem de conferinta ZOOM, transmise live pe Facebook Stefan Popa POPA’S.

La eveniment vor participa speakeri internationali precum: Giorgio Cegna, Rector al Uniglobus – PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia); Thomas Gallego Izquierdo, Director Departament Arte Vizuale Satirice al Universitatii Alcala de Henares (Spania); Sully Frenandez, Presedinta Asociatiei de Presa Ibero-Americana; Vladimir Kazanevsky – renumit caricaturist din Kiev (Ucraina); Rudy Gheysens, Presedintele Asociatiei Caricaturistilor Eurocartonale din Belgia; Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel); Tudor Banus (Franta) si alti invitati.

Evenimentul este organizat de Iulius Town in parteneriat cu Fundatia Popa’S.

Mai multe detalii pe: https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficial si https://www.facebook.com/IuliusTownTM/.

(Impact Press)

Leave a Reply