Presedintele Camerei Deputatilor, Alfred Simonis, reactie in scandalul zilei: „Am mari dubii ca presedintele Zelenski se poate speria de Sosoaca sau de alti extremisti”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns marti in Romania, unde se afla intr-o vizita oficiala. Zelenski se va intalni la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis si la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu. „Am ajuns in Bucuresti, Romania, pentru discutii cu Klaus Iohannis si pentru intarirea bunelor noastre relatii”, a spus Zelenski intr-un mesaj publicat pe Twitter.


Totusi, in cursul zilei de azi, au avut loc mai multe schimbari de program privind vizita presedintelui Ucrainei in Romania. Acesta urma sa tina un discurs in Pralament, insa a fost anulat in urma unor informatii ca Diana Sosoaca si George Simion ar urma sa-l perturbe pe Volodimir Zelenski in timpul discursului.

In aceste conditii, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Alfred Simonis, a reactionat dupa anularea discursului presedintelui Volodimir Zelenski in Parlament.

„Este presedintele unui stat aflat in conflict in urma invaziei impotriva Ucrainei. Programul domniei sale este unul care se schimba de la clipa la clipa. O sa aflam si motivul. Am mari dubii ca presedintele Zelenski, presedintele unui stat care este in conflict de doi ani de zile cu Rusia, deci cu Putin, se poate speria de Sosoaca sau alti extremisti. Nu are legatura Parlamentul Romaniei cu decizia de a nu participa la sedinta de plen”, a declarat Alferd Simonis.

Seful statului ucrainean are programata la ora 16,05 o intrevedere comuna cu presedintele Senatului si cu presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Nicolae Ciuca si Alfred Simonis, insa nu va sustine un discurs.

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului vor avea o intrevedere cu presedintele Ucrainei, in Salonul Constantin Brancoveanu.

Presedintele Ucrainei trebuia sa sustina si un discurs in plenul Parlamentului, insa acesta a fost anulat.

Senatoarea Diana Sosoaca a transmis o serie de mesaje virulente, clamand ca „va fi rau” daca liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, va merge in Parlamentul Romaniei.

„Eu atata va spun, domnul Iohannis: Daca vi-l prind in Parlament, va fi rau! Puteti sa aduceti tot SPP-ul din lumea asta! Sa nu indrazniti sa il bagati in Parlamentul Romaniei, iar pe strazi romanii ar trebui sa iasa si sa nu permita intrarea in tara noastra a acestui neobrazat, nerusinat, un tradator inclusiv al tarii sale”, a clamat Sosoaca, intr-un mesaj video. (Mara Ion)

Leave a Reply