Premiera in justitie! O judecatoarea acuzata ca ar fi consumatoare de droguri, arestata preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, joi seara, arestarea preventiva a judecatoarei de la Tribunalul Suceava acuzata, in premiera pentru sistemul judiciar, de consum de droguri de mare risc. Este vorba despre cocaina. Mai mult, magistratul si-ar fi pus locuinta la dispozitie pentru consumul de droguri.


”In perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a detinut in locuinta sa droguri de mare risc in vederea consumului propriu, iar in anumite perioade a pus la dispozitia unor persoane locuinta sa in vederea consumului de droguri”, arata procurorii.

Alaturi de Ana Maria Chirila a fost arestat preventiv si interlopul Mihai Pinzari, zis Tonici, din Radauti, de la care ar fi primit mita pentru a da o solutie buna in dosarul de rapire si camata pe care-l chiar ea il judeca. Paradoxal, judecatoarea trebuia sa pronunte verdictul chiar in 13 octombrie 2023, ziua in care a fost arestata preventiv.

„Admite propunerea de arestare preventiva, formulata de de Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie– Sectia de Urmarire Penala, prin referatul nr.3167/P/2022 in ceea ce ii priveste pe inculpatii Chirila Ana-Maria si Pinzari Mihai. Dispune arestarea preventiva a inculpatilor Chirila Ana-Maria si Pinzari Mihai, pe o durata de 30 de zile, de la 12.10.2023 pana la data de 10.11.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventiva in ceea ce ii priveste pe inculpatii Chirila Ana-Maria si Pinzari Mihai. Cu contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) din 12.10.2023.

Potrivit Parchetului General, ”in perioada 2020 – 2023, in mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, in mod repetat, a primit/ acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de paza și protectie, produse alimentare ș.a.) in legatura cu masurile dispuse si hotararile pronuntate intr-o cauza instrumentata de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava”.

Asadar, judecatoarea este acuzata ca le livra presupusilor traficanti de droguri, dintre care unul era iubitul ei, informatii despre mandatele de supraveghere si de perchezitie care ii vizau. In schimb, primea droguri, bijuterii, vacante, alimente. ”Orice accepta”, au dezvaluit surse judiciare din preajma anchetei.

Potrivit declaratiilor de avere, judecatoarea Ana Maria Chirila este divortata si a trecut printr-un proces de partaj. Acum, ea traia o poveste de dragoste cu unul dintre presupusii traficanti de droguri. Ciprian Cotoara nu a fost prins, inca, si este cautat de politisti si procurori. Judecatoarea are 3 copii minori, in grija ei, insa dupa ce a fost arestata copiii au ramas la bunici.

Judecatoarea e plina de datorii. Are 3 credite la banca de peste 300.000 de lei. Nu are bani in conturi, desi a raportat venituri din salarii peste 17.000 de lei pe luna.

Judecatoarea Ana Maria Chirila provine de la Tribunalul Cluj. De la 1 noiembrie a promovat pe loc la Curtea de Apel Suceava. Judecatoarea a fost arestata pentru 30 de zile sub acuzatii de coruptie, consum de droguri si favorizarea infractorului.

Dosarul este instrumentat de procuroarea Mihaela Iorga Moraru de la Parchetul General. (V.E.)

Sursa foto: monitorulsv.ro

Leave a Reply