Pelerinajul de Sf. Parascheva de la Iasi / Record de participare: peste 65.000 de oameni asteapta la rand sa se inchine la moastele sfinte

Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana din Iasi a fost oficiata, azi, de Sfanta Parascheva, in prezenta a peste 15.000 de credinciosi, in timp alti 65.000 de pelerini stau la rand si asteapta sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, scrie News.ro.


Sfanta Liturghie se desfasoara pe o scena amenajata pe pietonalul Stefan cel Mare, in fata catedralei iesene, slujba fiind oficiata de zeci de preoti din Romania, Grecia, Republica Moldova, Etiopia, Georgia si Siria.

Peste 15.000 de oameni participa la acest eveniment, zona centrala a orasului fiind blocata circulatiei. Slujba poate fi urmarita pe mai multe ecrane mari montate in zona Catedralei Mitropolitane. In acelasi timp, pelerinii continua sa se inchine la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, la rand asteptand aproximativ 65.000 de credinciosi.

Randul masoara cativa kilometri, iar timpul de asteptare depaseste 25 de ore. Organizatorii sustin ca este vorba de un record de participare pentru ultimii ani.

In total, de la inceperea pelerinajului, au trecut pe la racla cu sfintele moaste peste 230.000 de persoane. La Iasi au fost aduse si moastele Sfantului Andrei Criteanul de la Catedrala Mitropolitana din Arkalochori (Creta, Grecia). Pelerinajul religios de la Iasi ar urma sa se incheie duminica seara, cand moastele Sfintei Cuvioasa Parascheva vor fi reintroduse in Catedtrala Mitropolitana din Iasi. Totusi, autoritatile ar putea decide sa amane acest moment, daca la rand se vor mai afla inca multi oameni. (I.P.)

Leave a Reply