Hristos in secolul vitezei / Dezbatere la “Serile Duhovnicesti” de la Periam, Timis, cu participarea scriitorului Mihail Neamtu

Parohia Ortodoxa din localitatea Periam organizeaza in zilele de 15, 20 si 22 octombrie cea de a treia editie a evenimentului „Serile Duhovnicesti”. Actiunea se doreste a fi o modalitate prin intermediul careia cultura sa devina accesibila in randul populatiei din mediul rural.


Totodata, cu ajutorul personalitatilor care vor fi prezente, se doreste crearea unei punti intre religie si cultura, cu scopul de a creiona un dialog ca parte a unui proces sustenabil de mediere culturala.

Programul actiunii este urmatorul:

  • Conferinta „Cand capul infloreste ca floarea de migdal” sustinuta de pr. conf. univ. dr. Constantin Jinga – 15 octombrie, ora 17;
    – „Hristos in secolul vitezei” – dialog intre scriitorul Mihail Neamtu si conf. univ. dr. Claudiu T. Ariesan – 20 octombrie, ora 17;
  • Conferinta „De ce trebuie sa-L iubesc pe Hristos? Ne raspunde Noul Testament?” sustinuta de pr. prof. univ. dr. Stelian Tofana – 22 octombrie, ora 17.

In cadrul aceluiasi eveniment se vor desfasura si actiuni dedicate copiilor in localitatile Periam, Teremia Mare, Beba Veche si Jimbolia. Acestea au menirea de a promova cititul de placere si de a dezvolta aptitudini de comunicare.

Proiectul „Serile Duhovnicesti”, editia a treia, este finantat de Consiliul Judetean Timis prin intermediul Programului de finantare nerambursabila „TimCultura”.
Toate evenimentele se vor desfasura la Biserica Ortodoxa „Nasterea Maicii Domnului” din localitatea Periam, str. Muresului, nr. 2. (I.P.)

 

Leave a Reply