Judecatoarea Adriana Stoicescu lamureste „misterul” repatrierii sale din Israel: „Nu am fost favorizata sau bagata peste rand!”

Surprinsa in Israel, sambata trecuta, de macelul declansat de Hamas asupra populatiei civile din apropierea Fasiei Gaza, judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, a reusit sa se repatrieze rapid, inainte ca evadarea din infern sa devina o problema pentru zeci de mii de turisti si pelerini.


Mai exact, magistratul banatean a ajuns in tara, duminica dupa-amiaza, la o zi de la atacul terorist din sudul Israelului, la bordul unei aeronave Tarom. Important de precizat: nu a fost vorba despre un zbor de linie…

„Multumiri speciale si toata consideratia pentru consulul Romaniei la Haifa si consulul Romaniei la Tel Aviv. Profesionalismul, empatia, rabdarea lor ne-au adus alinare. Felicitari autoritatilor romane pentru modul in care au actionat! Suntem ACASA”, a scris Adriana Stoicescu pe Facebook, la intoarcerea in Romania.

Intrucat, in zilele care au urmat, au existat voci – mai cu seama din partea celor care au rude sau cunoscuti care asteapta sa plece din Tara Sfanta – care au acuzat faptul ca judecatoarea de la Timisoara ar fi beneficiat de o favoare din partea autoritatilor romane, fiind „extrasa” cu prioritate din zona de conflict, Adriana Stoicescu a tinut sa lamureasca „misterul” plecarii rapide din Israel.

„Celor care comenteaza pe la spate: Sambata seara am contactat Consulatul din Tel Aviv pentru informatii. Numerele de telefon sunt publice. Mi s-a comunicat ca Tarom a introdus, pentru ora 00,15, doua curse. Am intrat pe site-ul Tarom si am cumparat 2 bilete. Nu mi-a facut nimeni niciun cadou, nu am fost favorizata sau “bagata peste rand”. Inca o data, felicitari celor de la Ambasada si cele doua consulate pentru implicare. Multumesc, Tarom”, a fost explicatia postata pe Facebook.

Desi nu a dezvaluit costul celor doua bilete de avion – fiindca, in pelerinajul in Tara Sfanta, a fost insotita de mama sa – Adriana Stoicescu s-ar fi confesat unor prieteni ca pretul de criza platit pentru cursa Tel Aviv – Bucuresti a fost de 1.000 de euro. (G.I.)

Leave a Reply