O tanara prinsa cu doua jointuri la Festivalul Untold, iertata de procurori. „Procesului penal ar implica costuri care sunt nejustificate in raport de gravitatea scazuta a faptei”

Procurorii DIICOT Alba Iulia au clasat ancheta in cazul unei femei care a fost depistata cu doua tigarete de canabis, la Festivalul Untold. Mai exact, aceasta a fost depistata cu doua tigarete la editia de anul trecut a festivalului de la Cluj-Napoca.


Conform procedurilor legale, s-a deschis un dosar penal pentru pentru detinere de droguri pentru consum propriu, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Totusi, procurorii antimafia au considerat ca, daca se continua cercetarile, costurile ar fi prea mari in raport cu gravitatea faptei, astfel au propus inchiderea acestuia. Rezolutia procurorilor a fost supusa validarii judecatorilor de la Tribunalului Alba.

In data de 18 septembrie 2023, cererea procurorilor a fost admisa de magistratii instantei, iar motivarea Tribunalului Alba a devenit publica.

”In data de 08 august 2022, ora 02:30, aflandu-se in Cluj-Napoca, la Festivalul Untold, a detinut fara drept, in vederea consumului propriu, 2 tigarete confectionate artizanal care contineau cannabis. Fiind audiata, suspecta a recunoscut comiterea faptei”, se arata in motivarea instantei.

Dosarul a fost clasat din mai multe motive. Cantitatea de droguri usoare descoperita asupra femeii a fost foarte mica si, dupa cum aceasta a recunoscut, era detinuta pentru consum propriu. Femeia a recunoscut fapta, nu are antecedente penale, iar continuarea anchetei si a unui proces ar fi fost prea scumpa in comparatie cu fapta comisa.

”Procurorul de caz a apreciat ca in cauza nu exista un interes public in urmarirea faptei retinute in sarcina suspectei deoarece suspecta a recunoscut savarsirea faptei, nu are antecedente penale, are studii superioare, a detinut o cantitate relativ mica de canabis, iar continuarea procesului penal ar implica costuri care sunt nejustificate in raport de gravitatea scazuta a faptei comise”, se arata in documentul citat. Decizia este definitiva. (V.E.)

Leave a Reply