Politistul Valer Kovacs, greu de corupt! Spaga de 200 de euro refuzata, pe Autostrada A1, de la un sofer care avea o alcoolemie de peste 3 mg/l

Politistul timisorean Valer Kovacs a refuzat, ieri, o noua spaga pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, dupa ce, aproape de coborarea de pe autostrada, la Margina, a oprit pentru control un autocamion. Imediat dupa ce a deschis portiera masinii, soferul a scos o bancnota de 200 de euro, pe care i-a oferit-o, cu incredere, agentului de politie.


“Pentru ce?”, a intrebat Valer Kovacs. “Ca sa aveti de cafea, sa ma lasati sa plec, sa ajung si sa dorm undeva. Va rog sa ma lasati sa plec”, a insistat soferul de TIR. “Intai facem o testare cu fiola si apoi poti sa pleci”, a continuat omul legii, care a sesizat ca ceva nu este in regula cu conducatorul auto.

Surpriza a fost totala, imediat dupa ce barbatul a suflat in etilotest: desi era ora 9 dimineata, soferul de TIR avea o alcoolemie de 1,68 mg/l alcool pur in aerul expirat, ceea ce inseamna ca procentul de alcool din sange era de peste 3 mg/l.

Au fost sesizati ofiterii DGA Arad, iar soferul va raspunde atat pentru dare de mita, cat si pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Inregistrarea audio-video efectuata cu body-cam-ul a fost postata pe Facebook, unde a adunat, deja, 5400 de vizualizari si peste 1000 de comentarii.

De mentionat ca, de cand patruleaza pe autostrada, incoruptibilul politist banatean s-a desistat in peste 25 de cazuri de dare de mita, denuntandu-i pe conducatorii auto care duc mai departe traditia spagii pe sosele patriei. (G.I.)

UPDATE: La iesirea din schimb, agentul sef Valer Kovacs ne-a transmis: “Au fost constatate 3 infractiuni: alcoolul la volan, dare de mita, conducere cu permisul anulat. 20 de euro a vrut sa ofere spaga… A refuzat recoltarea de probe biologice la spital. Ieri am mai avut un flagrantcu 100 de euro.”

Leave a Reply