Creatorii de continut si artistii multimedia, asteptati la Timisoara 2023. Concurs de proiecte finantat cu peste 50.000 de euro

Luna aceasta, in cadrul Programului Cultural “Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii”, sunt deschise doua apeluri – oportunitati de exprimare artistica si creativa pentru artisti, videografi si creatori de instalatii multimedia. Astfel, apelurile “Timisoara Altfel” si “Timisoara Incognito” sunt la dispozitia artistilor si creatorilor de continut, iar termenul limita de depunere este 31 octombrie 2023.


Pentru participantii la “Timisoara Altfel”, provocarea consta in a dezvolta un concept de instalatie multimedia care porneste de la tema data si in a descrie ideea intr-un mod cat mai creativ. Selectia se va baza pe trei criterii esentiale, care includ viziunea artistica, coerenta conceptului si integrarea sa in tema data.

Cele 5 proiecte selectate vor avea ocazia de a fi puse in aplicare si de a contribui la peisajul cultural al orasului Timisoara intr-un mod unic, iar fiecare concept castigator va fi premiat cu 1.000 de euro; bugetul estimativ pentru implementarea fiecarui proiect este de 10.000 de euro.

Al doilea apel „Timisoara Incognito – Liber de stereotipuri”, revine anul acesta cu un concurs de videografie dedicat tuturor iubitorilor de film. Prin intermediul acestui concurs, doritorii sunt invitati sa-si exprime creativitatea si sa surprinda frumusetea si autenticitatea Timisoarei.

Cele 3 sectiuni tematice din cadrul concursului sunt:

Urban Exploration – ai liber sa filmezi dinamismul, emotia si vibratia strazilor

Cultural Enthusiasm – surprinde efervescenta din programul cultural

Architectural Heritage – exploreaza din perspective noi patrimoniul local

Juriul este alcatuit din specialisti in domeniu, Florin Iepan – regizor, Bogdan Mustatea – creator digital si Ovidiu Roteliuc – producator, fiind cei care vor evalua fiecare lucrare si vor oferi cate trei premii fiecarui loc, astfel: premiul III in valoare de 100 de euro, premiul II in valoare de 200 de euro, iar premiul I va fi in valoare de 300 de euro. De asemenea, cele mai bune filmari vor promova Timisoara in mediul online si vor fi incluse intr-un album virtual pe paginile oficiale ale programului Timisoara 2023.

Mai multe detalii despre regulamente se gasesc aici: https://timisoara2023.eu/ro/apeluri-deschise/apel-deschis-concurs-de-instalatii-multimedia-timisoara-altfel/

https://timisoara2023.eu/ro/apeluri-deschise/open-call-timisoara-incognito-concurs-de-videografie/

Programul Cultural National „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” este finantat de catre Municipiul Timisoara, Ministerul Culturii si Consiliul Judetean Timis. Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Linde Gaz Romania, Cramele Recas, Iulius Town, Profi. Broadcaster oficial: TVR. Partener de mobilitate: Automobile Bavaria

(Impact Press)

 

Leave a Reply