Topul Firmelor din Judetul Timis, o noua fila in cartea excelentei afacerilor timisene (P)

In data de 27 octombrie 2023, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis a gazduit cea de-a 30-a editie aniversara a Galei Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis.


Eveniment simbol al elitei afacerilor timisene, editia de anul acesta a marcat  30 de ani de cand Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si intreg sistemul cameral din Romania organizeaza cel mai important eveniment de business care celebreaza succesul si performanta in afaceri.

Realizat pe baza unei metodologii unice si unitare la nivel national, clasamentul Topului Firmelor din Judetul Timis pentru anul 2022 reuneste 14.649 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 37.330 care au depus la timp bilantul contabil pentru exercitiul financiar trecut. Dintre acestea, 1.873 firme s-au clasat pe locurile I, II si III, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Silvicultura, Pescuit; Constructii; Servicii; Comert; Turism.

Totodata, 160 de companii timisene care timp de 10 ani timp de 10 ani au reusit  sa-si mentina o pozitie privilegiata in top au fost distinse cu Trofeul de Excelenta.

Diploma de Onoare si Trofeul „30 de ani de Excelenta in Afaceri” a fost acordat companiei GRAFOPRINT, firma membra a CCIA Timis din 1991, care a reusit timp de 30 de ani sa isi mentina locul pe podiumul invingatorilor, distinctie inmanata de Mihai DARABAN, Presedintele CCIR.

A devenit o traditie pentru CCIA Timis ca la fiecare editie sa acorde premii speciale unor companii din elita afacerilor pentru realizari de exceptie.

Astfel, Trofeul de Excelenta pentru Promovarea Produselor Romanesti a fost acordat companiei PROFI ROM FOOD, reprezentata de Calin Costinas, director general adjunct, trofeu inmanat de Alfred Simonis, presedintele Camerei Deputatilor.

Dr. Adrian Badescu, fondator Clinicile MEDICI’S, a primit Trofeul de Excelenta pentru Parteneriat Strategic din mana lui Sorin Andreiana, redactor sef al Revistei CAPITAL.

Trofeul de Excelenta “Performanta in Diversitate” a mers spre CONS ELECTRIFICAREA INSTAL prin Horatiu Radu si Eleodor Coptil, asociati si directori generali, trofeu inmanat de Ovidiu Silaghi, Secretar General al CCI a Romaniei.

Compania B & B Collection a fost distinsa cu Trofeul de Excelenta pentru Multi-Branding Integrat, inmanat Madalinei Diaconu, director marketing, de catre europarlamentarul Maria Grapini.

Diploma si Trofeul aniversar «30 de ani de Agricultura Inteligenta>> a fost acordat de CCIA Timis fratilor  Ianco si Iojik Zifceak, pentru trei decenii de activitate continua si angajamentul la performanta.

Totodata, sustinerea si fidelitatea partenerilor strategici si traditionali ai Galei Excelentei in Afaceri a fost apreciata prin momente speciale dedicate.

Ceremonia de premiere a fost deschisa de Florica Chirita, presedintele CCIA Timis: „Imi amintesc, cu emotie si nostalgie, de perioada in care am organizat primul Top al firmelor din Judetul Timis, in 1994, pentru rezultatele financiare obtinute de companii in anul anterior. Daca la primul top, analizam bilanturile a 9.500 de companii din care au fost declarate eligibile 178 de firme si 73 au fost premiate pe primele trei locuri – faceti Dvs. matematica, inseamna ca antreprenoriatul timisean a cunoscut o evolutie extrem de dinamica. Iata ca dupa 30 de ani, cifrele demonstreaza acest lucru!”

Prezent pentru a doua oara la Topul Firmelor din Judetul Timis, Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a apreciat reusitele firmelor, atat la nivel de regiune, cat si la nivel national, atragand atentia asupra apetitului de consum al statului roman.

„Si la nivel national, economia romaneasca in anul 2022 a fost spectaculos de performanta. Vorbim de 44.000 de firme in plus care au depus bilantul, iar de la o cifra de afaceri de 339 de miliarde de euro, am ajuns la 494 de miliarde de euro. Mai mult decat atat, profitul brut a crescut de la 44,7, la 57,6. Sunt rezultate obiective, palpabile care au ridicat economia si, in consecinta, bugetul national.(…) Voi spune un mare adevar: indiferent de performanta noastra economica, nu o sa putem sa satisfacem apetitul de consum al statului roman. Cred ca  risipa de bani publici trebuie sa se opreasca. Mediul de afaceri arata ca este corect cu aceasta tara, iar acest exemplu trebuie urmat de toti.”

Au adresat mesaje de felicitare Alfred Simonis, presedintele Camerei Deputatilor, Dominic Fritz, primarul Timisoarei, Mihai Ritivoiu, prefectul Judetului Timis, Alexandru Proteasa, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis si I.P.S. Ioan Salajan, Mitropolitul Banatului.

Gala Excelentei in Afaceri a reunit peste 800 de participanti, din care 600 de firme premiate, inalti oficiali ai Guvernului Romaniei si ai administratiei publice locale, reprezentanti ai corpului diplomatic, personalitati ale mediului academic, asociatii de afaceri, camere de comert din tara si strainatate, mass media.

Invitatii s-au bucurat de momente artistice de exceptie: un tablou din baletul Giselle oferit de Baletul Operei Nationale Romane Timisoara, recital Alin Oprea, fost component al trupei Talisman si una dintre cele mai indragite voci ale Romaniei, si un recital aniversar Simona Nicolae, indragita solista a cantecului banatean.

Evenimentul a fost prezentat de Andrei Borosovici, director TVR Timisoara.

Partenerii evenimentului:

Iulius Town, Casa Auto Timisoara, KULTHO, Pro Dance Show, Garanti BBVA, Grupul Maxagro, Profi Rom Food, Raiffeisen Bank, Clinicile Medici’s, Cons Electrificarea Instal, Vodafone, E-Distributie Banat, CEC Bank, Coca Cola HBC Romania, Crama Aramic, Codrina, Alexandrion Banat, Exim Banca Romaneasca, Fire Show, BCB Connection Team, Donna Anna Boutique Hotel, Ultramarin, Fornetti Romania, Flexik Automation, TRW Automotive Safety Systems, Groupama, Unicredit Bank, Artoil, Friends Arena, Intesa SanPaolo Bank, Banca Transilvania, CertSign.

Partenerii media:

TVR TIMISOARA, Banatul Azi, deBanat, Expres de Banat, Gazeta din Vest, ImpactPress, Ofensiva Economico-Financiara, Opinia Timisoarei, Pressalert, Radio Timisoara, Sursa de Vest, Tele Europa Nova, Tion, Ziua de Vest, Ziarul Timisoara, Uniworld Media.

Informatii suplimentare la tel. 0722 50 31 38, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice.

(Impact Press)

Leave a Reply