VIDEO / Traficanti de droguri prinsi in flagrant cu cocaina si heroina in valoare de peste 880.000 de euro

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus, la data de 29.10.2023, retinerea a 3 inculpati (un cetatean albanez, un cetatean muntenegrean si un cetatean roman), cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic international de droguri de mare risc si trafic intern de droguri de mare.


Din actele de urmarire penala efectuate a rezultat ca in intervalul mai 2023 2021 – octombrie 2023, inculpatii, constituiti intr-un grup infractional organizat coordonat de catre inculpatul de origine albaneza, au organizat activitati de procurare, disimulare, transport, introducere si comercializare pe teritoriul Romaniei a unor cantitati de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaina si heroina), utilizand un autoturism destinat acestei activitati, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

De altfel, inculpatul de origine albaneza este recidivist, trimis in judecata la data de 27.01.2023, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, pentru infractiuni similare.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara tarii, cantitatea fiind disimulata in interiorul autoturismului, cu care, la 27.10.2023,  a patruns in Romania inculpata de origine muntenegreana. Drogurile urmau sa fie preluate, in scopul comercializarii, de catre inculpatul cetatean roman, care, deplasandu-se cu un scuter, a realizat si escortarea autoturismului.

Astfel, la data de 28.10.2023, inculpatii au fost prinsi in flagrant, dupa ce au introdus in Romania, in scopul comercializarii, cantitatile de peste 4 kilograme de cocaina si aproximativ 10 kilograme heroina, droguri de mare risc, cu o valoare de piata de peste 880.000 euro.

In aceeasi zi, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a celor 3 inculpati, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Politiei Romane si a beneficiat de sprijinul Directiei de Asigurare Logistica Integrata a Ministerului Afacerilor Interne, al politistilor Institutului National de Criminalistica – Politia Romana, al echipajelor canine din cadrul Autoritatii Vamale Romane si al jandarmilor din cadrul Directiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucuresti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (DIICOT)

 

Leave a Reply