Mita la doctor! Un medic de la Casa de Pensii Sibiu, acuzat ca primea spaga pentru acordarea pensiei de invaliditate

Un medic si un asistent medical din cadrul Casei Judetene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiza Medicala nr. 3 Medias, sunt acuzati ca luau mita intre 500 si 2.000 de lei, precum si produse alimentare, pentru acordarea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea documentatiei.


Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, a anuntat ca, azi, dupa obtinerea autorizarilor de la judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Sibiu, s-au facut perchezitii la trei locuri din Medias (jud. Sibiu) si Orastie (jud. Hunedoara).

Perchezitiile au fost dispuse pentru fapte de coruptie.

Un medic si un asistent medical din cadrul Casei Judetene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiza Medicala nr. 3 Medias sunt cercetati penal pentru savasirea a 9, respectiv 8 infractiuni de luare de mita.

„Infractiunile constau in aceea ca in perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse intre 500 si 2.000 lei precum si produse alimentare, in legatura cu indeplinirea unor indatoriri ce intrau in atributiile lor de serviciu, atributii rezultand din activitatea pe care o desfasurau in cadrul Comisiei de Evaluare Medicala pentru obtinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodica a documentatiei de catre persoanele care beneficiau de aceasta pensie”, spune Ruginosu.

Luni au loc audieri la Parchet, ca urmare a punerii in executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror. (V.E.)

Leave a Reply