Scandalul de la varful fotbalului din Timis, din nou in actualitate. Judecatorii au retrimis dosarul la procurori pentru completarea urmaririi penale

Dosarul scandalului de la varful fotbalului din Timis revine in actualitate. Judecatoria Timisoara a decis, ieri, in camera de consiliu, ca Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara sa completeze urmarirea penala in acest scandal, intrucat nu poate exista infractiunea de fals, asa cum au stabilit procurorii, fara ca falsificatorii sa fie pusi sub acuzare.


Constata legalitatea administrarii probelor si a efectuarii urmaririi penale si admite plangerea formulata de petentul Tanasoglu Nicusor (foto).

Desfiinteaza ordonanta de clasare emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara din data de 26.01.2022, in dosarul nr. 9832/P/2022 cu privire la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prev. de art. 322 alin. 1 Cod penal, presupus a fi fost savarsita de catre inculpatii Bogdan Nicu Vasile, infractiunea de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, presupus a fi fost savarsita de catre inculpatul Plesa Nicolae. Trimite cauza procurorului in vederea completarii urmaririi penale. Definitiva”, se specifica in Hotararea 3091/2023 pronuntata in 30.10.2023.

Reamintim ca plangerea penala formulata de Nicusor Tanasoglu, in care a acuzat trucarea alegerilor de la varful AJF Timis, a fost clasata inexplicabil de procurori. Fostul politist de la Rutiera a reclamat o serie de documente false folosite de unii candidati la functiile de la varful AJF, dupa ce dosarul sau a fost respins sub pretextul ca clubul din partea caruia candida nu era afiliat la FRF.

Mihail Andreca, procurorul care s-a ocupat de instrumentarea acestui dosar, a recunoscut in motivare ca a descoperit anumite falsuri in documentele depuse de parti la alegerile AJF, insa ca acele infractiuni nu ar fi fost savarsite cu forma de vinovatie prevazuta de legea penala. 

In acest dosar au fost cercetati Malac Romeo, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Tiuch Lenuta, Tranca Ciprian Dan, Ghiciulescu Raul Constantin, Micsa Ioan Dorin, Velcota Pavel, Poclid Ionel, Bogdan Nicu Vasile, Plesa Nicolae si Harasim Constantin William. (G.I.)

Leave a Reply