Un interlop care a amenintat un politist, intr-un live transmis pe Facebook, a fost condamnat la inchisoare! „Te mardesc, pe bune!”

Un barbat in varsta de 42 de ani a fost condamnat la 7 luni de inchisoare cu suspendare, pentru infractiunea de ultraj, dupa ce, intr-o inregistrare video postata pe Facebook, a amenintat si a injurat ca la usa cortului un agent de politie. Totodata, Judecatoria Pitesti, instanta care a solutionat dosarul, a decis ca, timp de doi ani, inculpatul sa nu se apropie la mai putin de 50 de metri de agentul de politie sau de locuinta acestuia.


Inregistrarea video a fost facuta, la inceputul anului 2022, chiar in fata sediului de politie Mioveni. Barbatul a adus, in mod repetat, cuvinte vulgare si amenintari fata de un agent de politie din cadrul Politiei Orasului Stefanesti.

Conflictul dintre cei doi a plecat dupa ce agentul ii aplicase, anterior, o amenda pentru consum de bauturi alcoolice in incinta unei statii peco. Inculpatul sustine, insa, ca politistul l-ar fi agresat fizic.

Barbatul a afirmat, in videoclip, ca daca il intalneste pe politist pe strada „il loveste cu piatra sau cu pumnul, ca il mardeste, aratand pumnul, il leaga de piciorul drept si il plimba tot orasul, ca are zilele numarate si ca il prinde pe strada si ii da el lui, intrucat nu ii este frica de el”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Barbatul si-a aratat „muschii” pe retelele de socializare, sustinand ca „eu cand sunt smecher, sunt smecher pe bune”. Transmisiunea sa in direct a fost urmarita de mai multe persoane, iar unele dintre ele chiar l-au sustinut.

Inculpatul a adresat o serie de injurii si cuvinte vulgare la adresa politiei. „Eu daca zic ca nu suport garda, nu suport garda. Eu stau si stau unde vrea s…l meu, s-au mutat milogii astia in spatele blocului meu (inculpatul se refera la subunitatea de politie din Mioveni, pe care, de altfel, o filmeaza in timp ce profereaza injuriile la adresa acesteia)”, se arata in dosarul de la Judecatoria Pitesti.

Dupa un timp, inculpatul a ajuns la domiciliul sau, aflat in apropierea sediului politiei, unde a continuat transmisiunea in direct. „Fa-o tu smechereste, ca sa moara toata familia mea daca eu nu te mardesc, (arata pumnul inclestat) te mardesc pe bune. (…) Daca eu tie nu-ti dau ori cu pumnul, ori cu piatra, ori cu ceva, inseamna ca sunt cel mai prost”, spunea, in videoclip, inculpatul la adresa politistului.

Agentul de politie a vazut videoclipul si a sesizat organele de urmarire penala. In februarie 2022, fiind chemat la Parchetul Judecatoriei Pitesti pentru a da declaratii in cauza, inculpatul a continuat sa aiba o atitudine sfidatoare fata de organele de politie.

„Inculpatul a mers la un local din apropierea sediului Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti unde a initiat o transmisiune live pe facebook, folosind telefonul mobil, in care aparea consumand bauturi alcoolice, si a inceput sa adreseze injurii organelor de politie si de jandarmerie, dar si persoanei vatamate in legatura cu dosarul penal si cu privire la chemarea sa la sediul unitatii de parchet”, se mai arata in dosar.

„Nu te mai agita si asa nu am niciun dosar. Faceti-mi dosar si sa ma pupati in cal. Pe bune, asa o sa le zic! Dupa aia trebuie sa stau cuminte ca daca mai fac ma duc la puscarie”, spunea inculpatul, live pe Facebook.

Barbatul si-a recunoscut vinovatia in fata judecatorilor, insa nu a fost iertat. Condamnare la 7 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ultraj, insa decizia instantei nu este definitiva. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply