USR Timisoara cere parlamentarilor PNL si PSD de Timis sa se opuna confiscarii banilor timisorenilor

USR Timisoara solicita parlamentarilor PNL si PSD sa modifice sau sa respinga ordonanta guvernului Ciolacu-PNL care confisca banii timisorenilor. Dominic Fritz, primarul Timisoarei si Nicusor Dan, primarul Bucurestiului, dar si primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, cea mai moderna comuna din Romania, au criticat public aceasta ordonanta care interzice primariilor sa plateasca facturi pentru lucrari deja efectuate, peste un anumit prag, si sa semneze contracte noi de investitii, desi au banii necesari in buget.


Scopul Guvernului Ciolacu-PNL este ca banii sa ajunga, la sfarsitul anului, in fondul de rezerva al Guvernului de unde sa plece spre plata pensiilor speciale.

Costul total al pensiilor speciale, fara a lua in calcul cele militare, este de 1,8 miliarde de lei in 2023, fata de 1,6 miliarde de lei in 2022.

„USR le aminteste parlamentarilor PNL si PSD de Timis ca prima lor datorie este fata de cetatenii care i-au ales, din Timisoara si Timis. Responsabilitatea lor este sa se asigure ca platile pentru lucrari sunt facute la timp, nu doar din respect pentru constructori, dar si pentru a face economia locala sa aiba bani si sa aduca prosperitate. Responsabilitatea lor este sa ajute primarii sa semneze noi contracte pentru modernizarea Timisoarei si Timisului, de care cetatenii au nevoie. Nu aveti nicio raspundere fata de speciali, nu ei v-au ales”, a declarat Paula Romocean, presedinta USR Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply