Un judecator de la Curtea de Apel Timisoara, la un pas de excluderea din magistratura. Verdictul CSM, amanat cu doua saptamani

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, la termenul de azi, sa amane pronuntarea in dosarul 18/J/2023, in care un judecator de la Curtea de Apel Timisoara este acuzat de Inspectia Judiciara de comiterea unei abateri disciplinare.


Este vorba despre Florea Marinel – Dumitru, care este judecat pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 271, lit. s), teza 1, din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Mai exact, judecatorul penalist de la Curtea de Apel Timisoara este acuzat de “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”, cee ace – in cazul in care actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare va fi admisa – poate sa-i aduca o sanctiune dura.

Asta, in conditiile in care, in ultimele sedinte, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara s-a dovedit a fi fara mila pentru magistratii indisciplinati. Spre exemplu, in sedinta de astazi, judecatoarea Cipariu Monica Claudia, de la Tribunalul Bucuresti, a fost exclusa din magistrature pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271, lit. q), respectiv neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege.

De asemenea, judecatorii Hanzu Ioan,de la Judectoria Sibiu, si Badea Mihaela, de la Tribunalul Arges, au fost sanctionati cu avertisment, in timp ce judecatoarea Macovei Adina Eugeni, de la Judecatoria Lehliu Gara, a fost sanctionata disciplinar cu reducerea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de sase luni. Verdisctul in cazul judecatorului Florea Marinel – Dumitru, de la Curtea de Apel Timisoara, va putea fi aflat la termenul din 15 noiembrie. (G.I.)

Leave a Reply