Targul de Craciun 2023: Din cei 106 comercianti care au solicitat loc la casutele din centrul Timisoarei sau din cartiere, 17 au fost descalificati

Primaria Municipiului Timisoara organizeaza, prin Casa de Cultura a Municipiului, in perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, cea de-a XVI-a editie a Targului de Craciun. Acesta se va desfasura in Piata Victoriei, Piata Libertatii si Piata Sfantul Gheorghe, precum si in Zona Soarelui si Zona Aurora.


In vederea derularii activitatilor comerciale, au fost depuse 106 dosare, dintre care:

  • 85 au fost acceptate, dintre care 83 in zona centrala si 2 in cartiere;

  • 17 au fost descalificate, din cauza lipsei unora dintre documentele obligatorii solicitate;

  • 4 au fost respinse, din cauza punctajelor insuficiente.

S-au depus 4 contestatii, dintre care una a fost acceptata, pentru participarea in cartiere, si 3 au fost respinse.

Dintre cei 83 de comercianti acceptati in zona centrala a orasului, 23 propun produse nealimentare, 7 sunt terase cu minuturi si mancare gatita, 12 sunt food-truck-uri. Ceilalti comercializeaza vin fiert, castane coapte, placinte, produse din carne, branzeturi, miere, sucuri naturale, turta dulce, prajituri etc.

Activitatile recreative nu vor lipsi, nici in acest an: Mos Craciun va avea doua ateliere, in care copiii vor putea sa-si dezvolte aptitudinile artistice. De asemenea, timisorenii se vor putea bucura de patinoar, roata panoramica, doua carusele si trenulet. Procedura de selectie pentru activitatile recreative s-a desfasurat in luna iulie.

Pentru a incuraja prezenta in Targul de Craciun a artistilor/ artizanilor/ mestesugarilor care nu pot asigura permanenta in toata perioada mai sus mentionata, urmeaza sa demaram o procedura de selectie in data de 6 noiembrie. Aceasta se va adresa si  partenerilor, organizatiilor neguvernamentale cu scop umanitar si sponsorilor. (Casa de Cultura a Municipiului Timisoara)

 

Leave a Reply