Doi politisti de frontiera de la PTF Moravita, inchisoare cu executare! Curtea de Apel Timisoara a inasprit pedepsele in dosarul de coruptie instrumentat de DIICOT

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat verdictul final in dosarul de coruptie de la PTF Moravita, in care procurorii DIICOT au trimis in judecata nu mai putin de 20 de politisti de frontiera, pe care i-a acuzat de luare de mita, constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la contrabanda si chiar detinere de droguri de risc pentru consum propriu.


Judecatoarea Nadejda Oprescu, presedinta completului de judecata care a solutionat dosarul in apel, a infirmat toate calculele hartiei, cum se spune in fotbal, si a demonstrat ca serviciile secrete inca mai au un cuvat de spus in „campul tactic”.

Asadar, toate neregulile procedurale ale organelor de ancheta au fost trecute cu vederea, dandu-se satisfactie actualului procuror general al Romaniei, Alex Florenta, cel care a coordonat ancheta in acest dosar, iar pedepsele instantei de fond nu numai ca nu au fost cenzurate, ci, dimpotriva, au fost agravate.

Astfel, agentul de politie Turcas Ioan Mircea, care a reclamat faptul ca a refuzat oferta DIICOT de a semna un acord de recunoastere, a fost trimis la inchisoare pentru 4 ani, 9 luni si 10 zile, fiind acuzat de comiterea a 36 de acte materiale de luare de mita. De asemenea, colegul sau, Dragut Silviu Sorinel, care in prima instanta a luat o condamnare cu suspendare, pentru 21 acte materiale de luare de mita, de aceasta data a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani si 2 luni inchisoare, cu executare in regim de detentie.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti inculpati – Furcea Gabriel Ionut, Goaga Constantin Bogdan, Ungureanu Valentin Mihai, Munteanu Verginel, Milea Olivian, Banciu Gheorghe Daniel, Ioanas Andrei Liviu, Vamesu Gabriel, Cokovic Sakib, Diacu Maria, Diacu Tiberiu, Beraru Simona, Barbu Rabeca Elena, Fratila Ovidiu Cristian Florin -, pedepsele au ramas, in mare parte, cele stabilite, la fond, de Tribunalul Timis.

Hotarare  994/2023 din 07.11.2023 a Curtii de Apel Timisoara este definitiva, astfel ca politistii de frontiera care mai sperau ca instanta de apel le va face dreptate isi vor preda insigna si pistolul, urmand sa fie exclusi din sistem. (G.I.)

Leave a Reply