Primaria Timisoara: Clarificari privind baza de canotaj a Clubului Sportiv Municipal, amplasata ilegal pe malul Begai

In ultima perioada, in spatiul public s-au vehiculat mai multe informatii eronate privind soarta bazei de canotaj a Clubului Sportiv Municipal, amplasata ilegal pe malul Begai.


Facem cateva precizari:

Pe terenul aflat in proprietatea Primariei Municipiului Timisoara au existat cateva constructii neintabulate, edificate fara autorizatie de construire. Aceste cladiri au fost extinse ilegal rezultand cladiri noi pentru care eliberarea unei autorizatii in vederea intrarii in legalitate era imposibila.

Atat clubul sportiv cat si celelalte entitati juridice care ocupa acel spatiu nu detin un contract de inchiriere sau concesiune, nici pe cladiri si nici pe teren. Este vorba de o suprafata de 3.863 mp de teren intravilan, aflat in proprietatea Municipiului Timisoara.

Exista o hotarare definitiva si irevocabila, care a transat problema dreptului de proprietate in favoarea Primariei Timisoara. Totodata, exista hotarari ale celor doua instante (Tribunal si Curte de Apel) prin care dispozitia emisa de primarul Dominic Fritz, privind demolarea constructiilor neautorizate amplasate pe acest teren a ramas in vigoare.

Actiunea de demolare a constructiilor ilegale de pe malul Begai a inceput saptamana trecuta, si printre constructiile care se demoleaza se numara si cele apartinand bazei de canotaj.

Primaria Municipiului Timisoara s-a aflat in legatura cu reprezentantii clubului de canotaj si s-au discutat mai multe optiuni pentru ca baza de canotaj sa isi gaseasca un alt spatiu in care sa isi depoziteze ambarcatiunile si accesoriile necesare pentru antrenamente.

Aceasta solutie a fost gasita si agreata de ambele parti in urma cu cateva zile si consta in mutarea bazei de canotaj intr-un spatiu al Municipiului Timisoara situat pe bdul Vasile Parvan nr. 5.

De altfel, primarul Dominic Fritz s-a aflat in contact direct in toata aceasta perioada cu Elisabeta Lipa, Presedinta Agentiei Nationale pentru Sport. Chiar astazi, primarul Timisoarei a discutat cu doamna presedinta despre solutia gasita.

Apreciem in mod deosebit eforturile si rezultatele sportivilor nostri si respectam munca antrenorilor. Vom face toate demersurile ca activitatea lor sa beneficieze de conditii decente si corecte.

Aceasta este o solutie temporara. Planul Primariei Timisoara de reamenajare a malurilor Begai care acum sunt eliberate de constructii ilegale, are in vedere si spatii dedicate sportului, inclusiv canotajului. Insa vor fi spatii civilizate, moderne si, mai ales, construite legal. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Sursa foto: banatulmeu.ro

Leave a Reply