Un politist de la IPJ Ilfov, injunghiat de un minor in varsta de 14 ani. Procurorii au deschis un dosar pentru tentativa de omor

Un politist de la IPJ Ilfov a fost injunghiat in zona gatului de un elev in varsta de 14 ani, pe care parintii intentionau sa-l interneze la spital, pentru depresie. Politistul venise la fata locului in sprijinul echipajului medical.


Incidentul s-a petrecut in comuna Berceni din Ilfov. Parintii copilului de 14 ani au sunat la 112, la sfatului unui medic, dupa ce baiatul devenise agitat. La solicitare a raspuns si un echipaj de politie din orasul Popesti Leordeni, iar la casa parintilor au ajuns doi agenti.

Surse din ancheta spun ca politistii l-au gasit pe minor pe canapea alaturi de tata si nu parea violent. Atacul s-ar fi petrecut imediat dupa ce agentul ranit l-a salutat pe copil si s-a intors apoi catre parinti. Agentul de politie nu a apucat sa se fereasca si nici nu a observat cutitul, pe care cel mai probabil minorul apucase sa-l tina ascuns.

Politistul injunghiat a primit ingrijiri de la colegul lui, care l-a imobilizat, apoi, pe minor, cu ajutorul familiei. Intrebat de adulti de ce l-a lovit pe agent, baiatul a devenit incoerent.

„A fost agresat fizic prin lovire in zona gatului, deaspra claviculei, cu un obiect taietor-intepator. Politistul a fost transportat la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, de echipajul medical unde a ramas internat. De asemenea minorul respectiv a fost internat intr-o unitate medicala de profil”, a transmis Anne-Marie Ciolca, purtatorul de cuvant al IPJ Ilfov.

In urma incidentului, Directia Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului a demarat o ancheta in familie. Concluziile lor vor ajunge la procurorii din Ilfov care cerceteaza cazul.

Politistul ranit a fost internat la sectia de chirurgie a spitalului Sfantul Ioan, unde i-a fost cusuta rana, iar acum se simte bine. Procurorii sunt de parere ca agentul de 28 de ani a trecut pe langa moarte intrucat a fost ranit aproape de o artera si fac cercetari pentru tentativa de omor. (V.E.)

Leave a Reply