Meseria de politist, din nou atractiva! Aproape 4 candidati pe loc la examenul de admitere la scolile de agenti de politie din Campina si Cluj-Napoca

Meseria de politist a devenit din nou atractiva, dupa o perioada in care locurile scoase la concurs la scolile de profil nu s-au ocupat nici pe jumatate. Astfel, la examenul de admitere organizat, in perioada ce urmeaza, de cele doua unitati de invatamant preuniversitar ale Politiei Romane, Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina si Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” Cluj-Napoca, s-au inscris aproape 6.000 de candidati, care vor concura pe 1.640 de locuri.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), pentru cele 1.340 de locuri scoase la concurs de Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” Campina se vor bate 4.779 de candidati, in timp ce 300 de locuri de la Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” Cluj-Napoca vor fi disputate de 1.212 candidati. Asadar, aproape 4 candidati pe loc… 

Candidatii care s-au inscris pentru adimiterea la Scolile de Agenti de Politie in 2023 trebuie sa depuna documentele solicitate pana la 24 noiembrie.

Examenele de admitere la scoala de Politie din 2023 testeaza cunostintele teoretice, dar si performantele fizice.

Proba psihologica se sustine in perioada 6 – 23 noiembrie, in locatia Inspectoratului de Politie Judetean de care apartin candidatii. Proba sportiva are loc intre 7 si 13 decembrie, iar cea scrisa in data de 16 decembrie, la unitatea de invatamant aleasa.

“Evaluarea performantei fizice se sustine, indiferent de unitatea de invatamant pentru care candidatul a optat, in centrele zonale de selectie, potrivit arondarii, repartizarea acestora fiind in sarcina unitatii de invatamant pentru care au optat. Planificarea si afisarea pe site-ul oficial se realizeaza de catre centrul zonal”, conform comunicatului IGPR.

Proba pentru evaluarea cunostintelor in cazul admterii la Scoala de Agentie de Politie din Campina sau Cluj va cuprinde subiecte la disciplinele: Limba romana, Limba straina (engleza sau franceza), Legislatia specifica Ministerului Afacerilor Interne si a institutiilor guvernamentale, Educatie civica si cetateneasca. Totodata se va testa capacitatea de analiza si sinteza, precum si rationamentul logic.

Tematica si bibliografia pentru proba de evaluare a cunostintelor se publica pe site-ul unitatilor de invatamant, potrivit sursei citate.

Proba medicala se va desfasura intre 25 decembrie si 24 ianuarie, in ordinea descrescatoare a mediilor finale. Rezulatele finale vor fi publicate pana la 10 februarie 2024. (V.E.)

Leave a Reply