VIDEO / Soferul unei primarii din judetul Timis, depasire “criminala” pe soseaua de centura a Timisoarei

Pentru soferul unei primarii din judetul Timis, semnele de circulatie sau marcajele de pe sosea sunt elemente facultative, mai cu seama cand se grabeste sa-si transporte seful la aeroport sau in alte locuri unde are treaba.


Spre exemplu, in data de 3 noiembrie, in jurul orei 15, a fost surprins pe soseaua de centura a Timisoarei, in zona Giarmata Vii, efectuand depasiri absolut „criminale”, peste linia dubla continua, punandu-i in pericol pe ceilalti participanti la trafic.

Cascadoriile lui „Talpa-Iute”, cum i se mai spune soferului Primariei Dumbravita, au fost surprinse de camera de bord a unui autoturism aflat pe aceeasi banda de mers, putin mai in spate, iar din imagini se poate vedea incalcarea flagranta a regulilor din Codul Rutier, cu Dacia Duster nr. TM-03-PDU.

Contraventie clara ca lumina zilei, care, potrivit legislatiei in vigoare, se sanctioneaza cu suspendarea permisului pentru 60 de zile si o amenda cuprinsa intre 870 si 1.160 lei.

Inca nu stim daca politistii de la Serviciul Rutier al IPJ Timis au vizionat acest videoclip, dar este de asteptat ca „Talpa-Iute” sa ramana pieton pentru 60 de zile.

Sau, cine stie, e posibil ca IPJ Timis sa aplice anticipat regulile unui proiect de modificare a Codului Rutier, aflat inca in dezbatere parlamentara, care spune ca soferii pot depasi si pe linie continua, obstacole de orice natura, „oprite, stationate sau care se deplaseaza cu viteza mai mica de 30 km/h, doar daca vizibilitatea asupra drumului este asigurata pe o distanta mai mare de 20 m, iar latimea drumului este de cel putin 7 m”. Vom reveni cu noi fapte de “vitejie” rutiera ale soferului “Talpa-Iute” de la Primaria Dumbravita… (G.I.)

Leave a Reply