Se incinge batalia electorala pentru Primaria Dumbravita! Alina Sperlea, candidatul sustinut de PSD, denunt penal impotriva primarului Horia Bugarin

Abia lansata de PSD Timis in cursa pentru Primaria Dumbravita, consiliera locala Alina Sperlea a decis sa faca o prima mutare pe tabla de sah a jocului politic local, o mutare care-l poate scoate din competitia electorala pe actualul primar, Horia Bugarin.


Mai exact, Alina Sperlea a depus o plangere penala la DNA Bucuresti, in care-l acuza pe primarul USR de savarsirea unor infractiuni in legatura cu exercitarea functiei publice.

„Primarul Bugarin  a postat in data de 15 septembrie, pe pagina sa de FB, o declaratie publica prin care informa publicul ca, la scurt timp de la preluarea mandatului de primar, a avut un soc, gasind un mare samsar imobiliar care isi redacta autorizatiile in biroul Urbanism, stand singur la un computer, in timp ce toti angajatii acestui compartiment erau in curte, in pauza de tigara.

Sustine, in continuare, Bugarin, ca aceasta era o practica curenta, ca rezolvarea problemelor samsarilor imobiliari era facuta in urma unor acte de coruptie sau de santaj, asupra functionarilor din primarie citam „fie isi rezolvau singuri problemele, fie puneau presiune pe angajati, fie umpleau birourile de “flori si ciocolata”.

Drept urmare, in calitate de consilier local al comunei Dumbravita, l-am interpelat pe faptuitor sa ne comunice numele samsarului imobiliar pe care l-a gasit in birourile primariei redactandu-si singur autorizatiile, acesta a refuzat sa comunice numele acestuia, de asemenea a confirmat faptul ca nu este vorba de persoana subsemnatei – desi a lasat sa se inteleaga, intr-o publicatie de casa, ca la persoana mea a facut referire.

Asadar, primarul Bugarin, luand la cunostinta in mod nemijlocit despre savarsirea unor infractiuni grave, de uzurpare de calitati oficiale, coruptie si santaj, avea obligatia de a sesiza de indata organele de urmarire penala in vederea tragerii acestora la raspundere penala.

Intrucat nu si a indeplinit aceste obligatii legale, faptuitorul a savarsit infractiunea de omisiunea a sesizarii organelor judiciare si abuz in serviciu, sens in care va solicit sa dispuneti, in temeiul art 285 Cpp, tragerea la raspundere penala”, se mentioneaza in plangerea depusa, azi, la DNA, prin intermedul avocatului Florin Kovacs.

Astfel, se solicita procurorilor anticoruptie tragerea la raspundere penala a primarului Bugarin pentru posibile infractiuni de abuz in serviciu, complicitate la infractiunea de uzurpare de calitati oficiale si omisiunea sesizarii organelor judiciare, dar si identificarea autorului infractiunii de uzurpare de calitati oficiale si, pe cale de consecinta, anularea documentului oficial intocmit prin uzurparea calitatii de functionar public in cadrul Primariei Dumbravita. (V.E.)

Sursa foto: sursadevest.ro

Leave a Reply