Campanie de recuperare a patrimoniului furat al Timisoarei, lansata de USR! Timisorenii, chemati sa sustina initiativa primarului Dominic Fritz

Uniunea Salvati Romani, filiala Timisoara lanseaza astazi petitia publica ˝Impreuna salvam patrimoniul Timisoarei˝. USR Timisoara isi declara sustinerea pentru campania de recuperare a bunurilor din patrimoniul Timisoarei, instrainate ilegal in ultimii ani, declansata de Primaria Timisoara, condusa de Dominic Fritz si ii invita pe timisoreni sa-si asume si ei sustinerea, cu o semnatura.


Actiunea isi propune strangerea de semnaturi in sprijinul Primariei Timisoara, conduse de Dominic Fritz, care se afla sub presiunea amenintarilor din partea clanurilor care au acaparat imobilele istorice din zona Loga si ˝baietilor destepti˝, care au exploatat, in beneficiu personal si fara niciun drept, terenuri din patrimoniul public al Timisoarei.

In ultimii ani zeci de imobile si terenuri care apartineau Timisoarei au intrat, prin decizii administrative ilegale sau prin ignorare, in folosinta unor persoane fizice sau firme private. Aceste transferuri nelegale au cauzat un prejudiciu major orasului si locuitorilor sai si au lasat comunitatea fara acces la resurse care ii revin de drept.

USR Timisoara cere sprijinul timisorenilor de buna credinta care au fost furati, decenii de-a randul, sa sustina, cu o semnatura, continuarea actiunilor demarate de catre Primaria Timisoara si de catre primarul Dominic Fritz si validate de Justitie.

Cei care au incalcat legea trebuie sa vada ca, prin vointa locuitorilor sai, Timisoara este un oras drept, care se uneste in spatele Primariei, si ca nu mai este un teritoriu la dispozitia clanurilor si baietilor destepti, ci a cetatenilor.

USR strange semnaturi pentru cauzele in care noi credem. Am strans peste 1 milion de semnaturi in sprijinul initiativei “Fara Penali”, iar anul viitor se vor desfasura, in Romania, primele alegeri in care persoanele condamnate penal nu pot candida pentru nicio functie publica, de la posturi in cadrul primariei, pana la functia de presedinte al Romaniei. Vointa cetatenilor nu poate fi ignorata la nesfarsit de vechii politicieni si de smecheri. A functionat!

USR Timisoara considera ca recuperarea patrimoniului instrainat ilegal este un imperativ moral si legal pentru actuala administratie. Restabilirea drepturilor comunitatii asupra resurselor sale reprezinta o obligatie fundamentala a oricarei guvernari locale responsabile si o revenire la normalitate”, a declarat Paula Romocean, presedinta USR Timisoara si lidera consilierilor locali USR.

Semnaturile ii vor fi prezentate primarului Dominic Fritz, alaturi de solicitarea ca municipalitatea sa continue actiunea pentru recuperarea proprietatilor in domeniul public si a prejudiciului.

Cetatenii interesati sa sustina demersul pot semna petitia online pe site-ul:
https://petition.qomon.org/sustine-l-pe-dominic-fritz-in-lupta-cu-mafia-din-timisoara/

Semnati daca va intalniti cu voluntarii USR sau la sediul nostru din Bulevardul Revolutiei din 1989 nr. 18a, intre orele 10 – 18.

(USR Timisoara)

Leave a Reply