Suntem la EURO 2024! Echipa nationala a Romaniei a invins-o pe Israel, scor 2-1, si s-a calificat la Campionatul European de Fotbal

Echipa nationala a Romaniei a invins-o pe Israel, scor 2-1, si s-a calificat, astfel, la EURO 2024, turneu final care va avea loc in Germania. „Tricolorii” revin la un Campionat European dupa 8 ani, iar, marti, macar cu un egal contra Elvetiei, Romania va incheia grupa I pe primul loc.


Asadar, Romania merge la EURO 2024, dupa victoria 2-1 cu Israel, din aceasta seara. Ianis Hagi si George Puscas au marcat pentru tricolori.

In acest moment, Romania este prima in Grupa I, cu 19 puncte, Elvetia pe locul doi, cu 17 puncte, iar Israel pe locul trei, cu 12 puncte. Urmeaza ultimul meci din grupa. Meciul a avut loc pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), in Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Selectionerul Edward Iordanescu a inceput in atac cu Ianis Hagi, George Puscas si Denis Dragus si a optat pentru Horatiu Moldovan in poarta. Linia de aparare a fost cea obisnuita, cu Ratiu, Dragusin, Burca si Bancu, iar la mijloc a evoluat Razvan Marin, Screciu si Stanciu.

La Felcsut, pe Pancho Arena, in fata a 600 de suporteri tricolori, Israel a deschis scorul inca din minutul 2, cand a marcat Eran Zahavi, lasat liber in careu la un corner. Romanii au egalat in minutul 10, prin George Puscas, care a urmarit si a trimis in plasa mingea revenita din bara transversala la sutul lui Dragus.

Acelasi Dragus a trimis in bara in minutul 24, iar gazdele au replicat dupa opt minute: Zahavi l-a lansat perfect pe Glokh, care a intrat in careu si a sutat, dar Moldovan a fost la post. In minutul 38 Puscas a trimis spre poarta si a cazut in careu, insa portarul israelian a prins. Repriza secunda a inceput cu tricolorii in atac si Puscas a sutat in minutul 47, cand Glazer a respins in corner. Dupa un minut, Ratiu a facut o cursa pe partea dreapta, a trimis bine in careu si Razvan Marin a sutat peste poarta.

Al doilea gol al Romaniei a venit in minutul 63. Puscas a pasat catre Razvan Marin, acesta a trimis la Ianis Hagi care a incercat sa paseze in fata portii. Balonul i-a revenit lui Ianis care a sutat cu stangul, la coltul scurt, si a inscris. In minutul 74 Mihaila a ratat incredibil din fata portii, iar atacantul Parmei a primit rosu direct in minutul 85, pentru un fault la Turgeman. S-a incheiat 1-2 si Romania va merge la Euro 2024.

Intr-un alt meci din grupa I, Elvetia a incheiat la egalitate cu nationala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. In clasament, Romania este pe primul loc al grupei, cu 19 puncte, urmata de Elvetia, cu 17 puncte.

Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a sasea oara cand merg la turneul final al campionatului european, dupa editiile din 1984, 1996, 2000, 2008 si 2016.

ISRAEL: Glazer – Dasa (Kanichowsky 62), Miguel Vitor, S. Goldberg, Revivo (Baribo 77) – Peretz, Lavi (Abo Fany 62), Gloukh – Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno 77). SELECTIONER: Alon Hazan

ROMANIA: H. Moldovan – Ratiu, A. Burca, Dragusin, Bancu – R. Marin (Cicaldau 87), Screciu (M. Marin 77) – I. Hagi (Fl. Coman 65), Stanciu (Ad. Rus 87), Dragus (Mihaila 65) – G. Puscas. SELECTIONER: Edward Iordanescu

Preliminarii EURO 2024, clasamentul Grupei I

  1. Romania – 19 puncte
  2. Elvetia – 17 p
  3. Israel – 12 p
  4. Kosovo – 11 p
  5. Belarus – 9 p
  6. Andorra – 2 p

*Primele doua clasate se vor califica la turneul final din vara anului viitor (14 iunie – 14 iulie), gazduit de Germania.

*La egalitate de puncte, departajarea se face in functie de rezultatele din meciurile directe.

Partidele de sambata din Grupa I

Belarus – Andorra 1-0

Elvetia – Kosovo 1-1

Israel – Romania 1-2

 

Leave a Reply