VIDEO / Si fotbalul de Liga 6 starneste pasiuni! Derby local in Timis, intre rivalele Crvena Zvezda Stanciova si Steaua Rosie Stanciova

Fotbal spectaculos, in aceasta dupa-amiaza, in Liga 6 din Timis, in derby-ul sarbilor din Stanciova. Comunitatea suporterilor din satul cu cel mai mare procent de etnici sarbi din Timis este impartita in doua, intre Crvena Zvezda Stanciova si Steaua Rosie Stanciova, denumiri inspirate de la marea campiona a Serbiei, Crvena Zvezda Belgrad.


Ambele echipe joaca in Liga 6, Seria 5, iar etapa a 13-a le-a adus fata in fata, pe terenul comun din mijlocul satului, unde, in ciuda vremii ploioase, s-au adunat cateva sute de suporteri. S-a jucat dur, la limita regulamentului, insa arbitrul delegat de AJF Timis a reusit sa tina jocul sub control, impartind cartonase galbene in dreapta si in stanga, sanctiuni disciplinare care aduc bani la bugetul asociatiei judetene de fotbal.

Dupa o prima repriza in care scorul a fost egal, 1-1, in repriza a II-a, echipa pregatita de promitatorul antrenor Cristi Popa a dat lovitura spre final, reusind sa castige cu scorul de 2-1.

“Stiam ca va fi o partida dificila, intrucat noi ne-am infiintat in urma cu cateva luni, in timp ce adversara noastra de azi, Crvena Zvezda Stanciova, are istoric fotbalistic si mai multi suporteri. Sunt mandru de baietii mei, care s-au impus la limita, dupa un joc foarte disputat.

De asemenea, multumesc si AJF Timis, pentru ca a luat masuri privind ordinea publica, prin solicitarea unui echipaj de jandarmi, dar si pentru calitatea arbitrajului. Poate ca acest derby va avea efect si la Primaria Recas, iar domnul primar Pavel Teodor ne va ajuta sa avem vestiare, unde sa se echipeze atat jucatorii, cat si arbitrii”, ne-a declarant Cristi Popa, fericitul antrenor al echipei castigatoare.

De remarcat ca, desi s-a infiintat si s-a inscris in Liga 6 doar din acest campionat, Steaua Rosie Stanciova face o figura frumoasa in esalonul 6 din Timis, tintind promovarea, luptandu-se pentru primul loc cu AS Viitorul Ohaba Forgaci, echipa pe care a invins-o cu 2-1, in urma cu doua etape.

Dupa meci, la traditionala repriza a III-a, echipa a primit un tort personalizat de la sponsori si ceilalti sustinatori din jurul Steaua Rosie Stanciova, deliciosul premiu fiind adus in sala chiar de catre partenera de viata a antrenorului… (Carla Radulescu)

Leave a Reply