Scandal la varful ITM Harghita! Inspectorul sef Andrada Larisa Ogrean, acuzat de hartuire morala chiar de catre inspectorul sef adjunct

Pe rolul Tribunalului Harghita a fost inregistrat un dosar avand ca obiect hartuirea morala. Dosarul se afla in stadiul procesual de fond si implica partile Eva Man, in calitate de reclamant, si Andrada Larisa Ogrean, precum si Inspectoratul Teritorial de Munca Mures, in calitate de parati.


Eva Man este inspector sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Mures, iar Andrada Larisa Ogrean este inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Mures.

„Am solicitat stramutare de caz, pentru ca socrul doamnei inspector sef este judecator la Tribunalul Mures. Am considerat ca vreau o judecata corecta si echitabila. Nu ca as pune la indoiala competenta judecatorilor. Primul termen este pe 14 ianuarie 2024. Astept sa vedem ce solutie vom avea.

Paradoxul situatiei noastre este faptul ca noi cu asta ne ocupam. Printre atributii, avem si constatarea hartuirii la munca. Suntem prima veriga intr-un proces a unui salariat la locul de munca si cu precadere in atributiile mele de inspector sef adjunct sa gestionez aceasta hartuire la locul de munca. Tocmai eu ajung sa recunosc toate elementele dintr-o hartuire. Eu ce traiesc de un an la locul de munca si presiunea care este asupra mea este foarte greu de dus pana la capat.

Niciodata nu vorbeste cu mine. Este impotriva regulamentului intern, se duce la subordonatii mei si vorbeste direct cu ei. Niciodata nu are o discutie cu mine. Imi face mentiuni prin alte persoane. De un an de zile nu a tinut o sedinta pentru punctele comune, nici pana astazi nu-i cunosc numarul de telefon. Desi in regulamentul nostru spune foarte clar ca noi trebuie sa comunicam in vederea realizarii obiectivelor comune.

Eu sunt obligata sa o instiintez cand se intampla ceva pe partea relatiilor de munca, insa nu detin o rezervatie de porumbei ca sa-i pot trimite de fiecare data un porumbel, daca sunt pe teren si se intampla ceva. Hartuire la locul de munca inseamna sa izolezi o persoana profesional, sa o denigrezi in fata oamenilor, sa ti se solicite o serie intreaga de note explicative, unele mai ciudate ca altele. Am fost invitata la un congres si mi-a cerut nota explicativa unde am fost”, a declarat Eva Man la un post de televiziune central. (V.E.)

Sursa: juridice.ro

Leave a Reply