Un procuror militar este acuzat de „abatere disciplinara” de catre Inspectia Judiciara, dupa ce a distribuit articole de presa cu tema politica

Inspectia Judiciara a trimis in judecata disciplinara un procuror militar, sub acuzatia ca a distribuit articole de presa negative la adresa presedintelui Klaus Iohannis si a sefului DNA. Este vorba despre procurorul militar Alexandru Lascu, de la Parchetul Militar Cluj, fost sef interimar al Sectiei militare a DNA in mandatului fostului sef DNA Crin Bologa, care a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia judiciara (IJ) pentru „desfasurarea de activitati cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in public sau in timpul serviciului”, potrivit unui comunicat de presa al IJ.


„Fapta procurorului LASCU ALEXANDRU LIVIU de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, la data sesizarii delegat in functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale privind infractiunile de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, care, in zilele de 21.10.2021, 6.03.2023 si 17.04.2023 a distribuit pe pagina personala de Faceebok Liviu Lascu trei articole de presa cu tema politica, la primul din ele adaugand si un comentariu propriu, intruneste elementele constitutive ale abaterii disciplinare justificate de catre inspectorii judiciari”, se arata in comunicatul IJ.

Procurorul Lascu a postat pe Facebook editoriale ale jurnalistei Ioanei Ene Dogioiu in care aceasta critica faptul ca fostul sef al DNA, Crin Bologa, nu a mai fost propus pentru un nou mandat in fruntea parchetului anticoruptie si se exprima critic la adresa sefului statului Klaus Iohannis si a actualului sef al DNA Marius Voineag.

De remarcat ca un alt procuror militar, Bogdan Pirlog, prim-procuror al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, a avut 19 actiuni disciplinare, cele mai multe dintre magistrati. (V.E.)

Leave a Reply