Avocatul Razvan Doseanu: Primarul din Baia Mare a fost condamnat de un complet din care a facut parte un judecator incompatibil

Avocatul Razvan Doseanu a oferit in exclusivitate la Antena 3 CNN informatii despre cazul fostului primar de Baia Mare, condamnat, azi, la 5 ani de inchisoare cu executare


„De azi, avem o hotarare judecatoreasca definitiva, care produce efecte. Ea trebuie pusa in executare. Nu va ascund imprejurarea ca sunt exercitate niste cai legale de atac, una dintre ele fiind stramutarea, care urmeaza sa aiba termen de judecata, iar in ipoteza in care o astfel de stramutare ar fi admisa, hotararea de astazi va fi anulata si apelul rejudecat.

Deasemnea, o mica observatie, dincolo de obligativitatea tuturor de a respecta o hotarare judecatoreasca definitiva nu putem sa nu remarcam ca totusi ea are o aparenta de vadita nelegalitate, data fiind incompatibilitatea unui judecator din completul de jucata (foto 2).

Dincolo de profesionalismul doamnei judecator pe care nimeni nu-l contesta, niciun judecator din Romania nu ar putea sa dea o solutie impartiala, in conditiile in care soarta penala si libertatea pana la urma a mamei doamnei judecator depinde exact de procurorul care instrumenteaza dosarul mamei si de catre procurorul care a facut trimiterea in judecata a domnului Chereches in 2016.

Cu siguranta sunt si alte optiuni legale, una dintre ele fiind o cale extraodinara prevazuta in mod expres de lege, excat pentru astfel de situatii in care hotararea este data de un complet care nu este constituit legal, existand un caz de incompatibilitate. Ma refer la o contestatie in anulare pe care legea o prevede”, a precizat avocatul Razvan Doseanu, in direct la Antena 3 CNN.

“Ultima data am discutat cu domnul Chereches aseara. Am luat in calcul toate variantele posibile de solutii si cea de achitare, care ar fi fost varianta corecta in opinia apararii, data fiind hotararea definitiva obligatorie, publicata chiar luni in Monitorul Oficial. Ma refer la Hotararea 64-2023, prin care toate instantele din Romania ar trebui sa constate nelegale probele obtinute astfel in cazul domnului Chereches.

Si, repet, am luat in calcul si varianta unei hotarari de achitare, dar si a uneia de condamnare. Domnul Chereches mi-a spus ca va respecta orice hotarare judecatoreasca se va da, si va uza de toate caile legale pe care le are la dispozitie”, a mai spus avocatul Razvan Doseanu, in direct la Antena 3 CNN.

Intrebat daca ia in calcul varianta ca primarul Catalin Chereches sa fi plecat din tara sau sa se ascunda si sa nu vrea sa meraga sa se predea, avocatul a precizat: „Sper sa nu fie valabila o astfel de ipoteza, pentru ca nu este benefica nimanui”.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost condamnat, astazi, prin decizie definitiva, la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare in dosarul de mita. (V.E.)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply